Sa herë është parashikuar gabimisht Lufta e Tretë Botërore?

Sa herë është parashikuar gabimisht Lufta e Tretë Botërore?

Një ditë pas fundosjes së anijes luftarake ruse “Moscow”, një prezantues i njohur televiziv rus tha se konflikti është kthyer në Luftën e Tretë Botërore. Në një kohë kur rusët po bënin përparim jashtëzakonisht të ngadaltë në fushën e betejës, spikerja

Read Full Article
Të vërtetat e shëmtuara mbi Mbretëreshën dhe perandorinë britanike

Të vërtetat e shëmtuara mbi Mbretëreshën dhe perandorinë britanike

Ne mund të themi të vërtetën për atë histori, edhe kur ndalemi në një moment për të uruar që shpirti i saj të prehet në paqe, dhe që familja e saj ta përballojë me sukses këtë fazë tranzicioni. Por më

Read Full Article
Mbreti i ri i Britanisë së Madhe është i lidhur ngushtë me islamin

Mbreti i ri i Britanisë së Madhe është i lidhur ngushtë me islamin

Mbreti Charles III do të na befasojë. Burri, familja e të cilit ka shërbyer si simbole fizike të kolonializmit, e ka kaluar jetën e vet duke u përpjekur që ta çlirojë mendjen nga paragjykimet e rrënjosura të perandorisë. Kreu i

Read Full Article
“Interpretuesit” dhe “zbatuesit” e Kushtetutës!

“Interpretuesit” dhe “zbatuesit” e Kushtetutës!

VIDEO – Iu radhitën disa personalitete për ta kontestuar mosfutjen në procedurë kuvendore të iniciativës së VMRO-së për një referendum kundër Marrëveshjes me Bullgarinë: dy ish-kryetarë Kuvendi, Tito Petkovski e Trajko Veljanovski, profesorë unviersitarë si Mirjana Najçevska, etj.dhe politikanë si

Read Full Article
Sfidat që e presin Liz Truss në krye të Britanisë!

Sfidat që e presin Liz Truss në krye të Britanisë!

Ndërsa britanikët po shqetësohen gjithnjë e më tepër për rritjen dramatike të kostos së jetesës, një kryeministre e re do të marrë detyrën në 10 Downing Street. A posedon Liz Truss gjithçka që duhet për t’u gjetur rrugëzgjidhje shqetësimeve të

Read Full Article