A po dëmtohet vërtet ekonomia e Rusisë?

A po dëmtohet vërtet ekonomia e Rusisë?

Shumë vende në Azi, Amerikë Latine dhe Afrikë nuk kanë vendosur sanksione ndaj Rusisë, me disa që kanë përfituar nga tërheqja e Perëndimit. Raportet e kësaj jave sugjerojnë se Kina po shet në heshtje gazin e saj të tepërt rus

Read Full Article
Amerika largohet nga lufta, por lufta nuk i largohet Amerikës!

Amerika largohet nga lufta, por lufta nuk i largohet Amerikës!

Edhe pse administratat e Obamës dhe më pas Trump nuk ishin të interesuara për luftën, lufta ishte ende e interesuar për ta. Në vitin 2016, ushtria irakiane po trokiste në derën e Mosulit, Irak dhe Forcat Demokratike Siriane të mbështetura

Read Full Article
Vjedhësit e historisë së vetvetes

Vjedhësit e historisë së vetvetes

Shkruan: Shaban Murati Nuk duhet të habitemi pse shtetet fqinjë na vjedhin historinë dhe figurat tona të shquara historike, që nga Kostandini i Madh, Jan Kukuzeli, Skenderbeu, Nënë Tereza, etj. Sepse sot në shekullin e 21 shqiptarët për të bërë

Read Full Article
BE-ja nuk është perandori!

BE-ja nuk është perandori!

E vetmja karakteristikë që epoka para-moderne dhe ajo post-moderne kanë të përbashkët është se ato nuk bazohen në parimin e sovranitetit absolut. Megjithatë, në përgjithësi, koncepti mesjetar i sovranitetit të paqartë ndryshon plotësisht nga paradigma e sotme shumëpalëshe e sovranitetit

Read Full Article
Putini, Gorbaçovi dhe dy vizione kaq të ndryshme për Rusinë

Putini, Gorbaçovi dhe dy vizione kaq të ndryshme për Rusinë

Putini sinjalizoi përbuzjen e tij për këto vlera – vlerat që promovoi Gorbaçovi – duke deklaruar se ishte shumë i zënë për të marrë pjesë në funeralin e tij. Mijëra rusë që kaluan arkivolin e hapur të Gorbaçovit treguan në

Read Full Article