Matematikani Blerim Emruli, Shkencëtari nga Gostivari që pajisjeve do tu jep shpirt

Matematikani Blerim Emruli, Shkencëtari nga Gostivari që pajisjeve do tu jep shpirt

Edhe pse në moshë 30 vjeçare, Blerim Emruli nga Gostivari me sukses ka mbrojtur disertacionin e doktoraturës në Universitetin Teknik në Suedi “Lulea University of Technology”. Por ky nuk është lajmi. Lajmi për matematikanin Blerim Emruli është zbulimi shkencor nga

Lexo tërë artikullin
Gjurmë Shqiptare: Beteja Ilire e Aleksandrit të madh

Gjurmë Shqiptare: Beteja Ilire e Aleksandrit të madh

Si u përplasën Kliti, Glauku dhe Aleksandri i madh? Cili ishte rezultati i betejës së parë e më pas i luftës? Përse historia mund të ndryshonte? Çfarë është fshehur nga kjo luftë e madhe, e zhvilluar në Shqipërinë e sotme?

Lexo tërë artikullin
Shazim Mehmeti, njeriu i artit dhe shkencës

Shazim Mehmeti, njeriu i artit dhe shkencës

Dymbëdhjetë libra nga fusha të ndryshme të letërsisë dhe një libër nga fusha e ndërtimtarisë. Fitues i disa çmimeve të rëndësishme letrare për poezi dhe tregime. Me poezi, tregime dhe ese është i përfshirë në shumë antologji në gjuhën shqipe dhe gjuhë

Lexo tërë artikullin
Shqiptari i cili në vitin 1931 ngriti flamurin Kuq e Zi në Çikago të Amerikës

Shqiptari i cili në vitin 1931 ngriti flamurin Kuq e Zi në Çikago të Amerikës

Kur përmendet sporti i mundjes tek shqiptarët e Maqedonisë, vend të pamohueshëm mban edhe një figurë e jashtëzakonshme e kohës së atëhershme, por edhe tani në dimensionin e historisë sportive dhe jo vetëm kaq. Gjeneratat më të vjetra, të njohur e kam

Lexo tërë artikullin
Lok Llakavica i Maqedonisë shqiptare, portreti i luftëtarit besnik për Shqipërinë etnike!

Lok Llakavica i Maqedonisë shqiptare, portreti i luftëtarit besnik për Shqipërinë etnike!

Maqedonia shqiptare, kjo trevë martire e Shqipërisë lindore, ka mbijetuar përmes luftërash dhe dramash të mëdha. Kjo mbijetesë është bërë e mundur, në mënyrë të veçantë prej burrave dhe maleve të saj. Vështirë edhe sot të përcaktosh se ku mbaron

Lexo tërë artikullin
DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Hisë Fazliu, rininë ia fali atdheut !

DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Hisë Fazliu, rininë ia fali atdheut !

Ushtria Çlirimtare Kombëtare në mesin e saj kishte bijtë e bijat më të dalluar të kombit shqiptar. Bijë e Bija të kombit me të cilët sot krenohemi që të gjithë ne. Ata si dhunti të veçantë të tyre kishin atdhe dashurinë, guximin,

Lexo tërë artikullin
DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Naser Ademi, një jetë për atdhe !

DËSHMORËT E TANUSHËS – PORTRET | Naser Ademi, një jetë për atdhe !

Një nga dëshmorët e Tanushës të rënë më 29 Korrik të vitit 2001 ishte edhe Naser Ademi i cili lindi në Negotinë të Gostivarit më 02.10.1965 nga një familje bujare dhe atëdhetare . Shkollimin fillor e kreu në Negotinë të Gostivarit

Lexo tërë artikullin
Portret: Salla Shabani, gjeniu i instrumenteve frymore dhe instrumenteve me tela | FOTO

Portret: Salla Shabani, gjeniu i instrumenteve frymore dhe instrumenteve me tela | FOTO

Salla Shabani është  i lindur në fshatin Strajan të Gostivarit në vitin 1947.  Të lindesh në këtë çerdhe ku kënga dhe muzika e folklorit burimor rrjedhin sikur gurra e pashtershme e të mos e kultivosh këtë thesar nuk është e

Lexo tërë artikullin

REKLAMA