Perëndimi nuk mashtroi Rusinë dhe Ukrainën të luftojnë për shkatërrimin e tyre, por Ukraina po mbrohet nga agresioni rus

Perëndimi nuk mashtroi Rusinë dhe Ukrainën të luftojnë për shkatërrimin e tyre, por Ukraina po mbrohet nga agresioni rus

Ukraina dhe Rusia nuk janë “të joshura nga Perëndimi për të shkuar në luftë për shkatërrimin e tyre”, siç pretendon postimi, por Ukraina, si një shtet sovran, i njohur dhe anëtar i OKB-së, është viktimë e agresionit nga fqinji i

Read Full Article
Deklaratë e re që Rusia është përfituesja më e madhe nga përkeqësimi i marrëdhënieve midis Shkupit dhe Sofjes

Deklaratë e re që Rusia është përfituesja më e madhe nga përkeqësimi i marrëdhënieve midis Shkupit dhe Sofjes

Vesela Cherneva, drejtoreshë e Këshillit Evropian për Politikë të Jashtme në Sofje, është ende një nga aktorët në hapësirën publike bullgare që konfirmoi tezat për përfitimin rus nga marrëdhëniet e këqija mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut. Se nga përkeqësimi

Read Full Article
Çështja e McGonigal, në ‘syrin’ e mediave shqiptare dhe amerikane

Çështja e McGonigal, në ‘syrin’ e mediave shqiptare dhe amerikane

Arrestimi i Charles McGonigal, ish-shefit të FBI në janar 2023 shkaktoi po aq kureshtje mediatike në Shqipëri sa dhe në Shtetet e Bashkuara. Në Shqipëri, kjo kureshtje u justifikua prej faktit se në padinë kundër McGonigal përmenden tre figura shqiptare:

Read Full Article
Nenet 106 dhe 107 të Kartës së OKB-së nuk e lejojnë Rusinë të sulmojë Ukrainën

Nenet 106 dhe 107 të Kartës së OKB-së nuk e lejojnë Rusinë të sulmojë Ukrainën

Teksti i Kartës së OKB-së përmban parime krejtësisht të kundërta me atë që pretendohet në postimin në Facebook. Nuk është e vërtetë se Rusia mund të pushtojë Ukrainën dhe se asaj i duhet vetëm të informojë fuqitë fituese të Luftës

Read Full Article
ANALIZË: Borxhi i brendshëm i “sektorit shtetëror” të RMV-së tejkaloi vlerën prej 418 milionë euro!

ANALIZË: Borxhi i brendshëm i “sektorit shtetëror” të RMV-së tejkaloi vlerën prej 418 milionë euro!

Borxhet e “sektorit shtetëror”, ndërmarrjeve publike, shëndetësisë, komunave, arsimit, në fund të vitit të krizës 2022 tejkaluan vlerën prej 418 milionë euro, nivel ky më i lartë si në raport me tremujorin e tretë të vitit të kaluar ashtu edhe

Read Full Article