Ndjenja e përkatësisë si mjet i ndikimit rus në Maqedoninë e Veriut

Ndjenja e përkatësisë si mjet i ndikimit rus në Maqedoninë e Veriut

Një nga mënyrat më të thjeshta të ndikimit tek një rreth më i gjerë i njerëzve, e që po përdoret në vazhdimësi nga ana e Rusisë gjatë veprimit të saj në Republikën e Maqedonisë së Veriut, është ndërtimi dhe kultivimi

Read Full Article
Rruga drejt BE-së është e mbushur me pengesa nga fqinjët, por edhe me reforma të pazbatuara

Rruga drejt BE-së është e mbushur me pengesa nga fqinjët, por edhe me reforma të pazbatuara

Qytetarët si fajtorin më të madh për zvarritjen e procesit të anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian theksojnë pengesat nga vendet fqinje anëtare të BE-së, por ka nga ata që mendojnë se vendi nuk ka bërë sa duhet

Read Full Article
Hapa të vegjël drejt ndryshimeve të mëdha për fëmijët me nevoja të veçanta në arsimin e Maqedonisë

Hapa të vegjël drejt ndryshimeve të mëdha për fëmijët me nevoja të veçanta në arsimin e Maqedonisë

Përfshirja arsimore është proces që zgjat më shumë se dy dekada, i cili vonohet jo vetëm për shkak të ligjeve të këqija, por edhe për shkak të ndërgjegjësimit të ulët në shoqëri. Shkruan: Zoran Dimovski Dyzet nxënës me aftësi të kufizuara

Read Full Article
Prodhimi organik në rajonin e Ohrit në fillimet e tij

Prodhimi organik në rajonin e Ohrit në fillimet e tij

Vetëm dy fermerë në Ohër janë të certifikuar për prodhim organik dhe asnjë bletar nga ky rajon nuk i plotëson kërkesat. Përdorimi i pakontrolluar i pesticideve në qershor të këtij viti shkaktoi një murtajë të madhe të bletëve në fshatrat

Read Full Article
Publiku beson në teoritë konspirative sepse nuk ka besim tek institucionet

Publiku beson në teoritë konspirative sepse nuk ka besim tek institucionet

Rrjetet sociale “vlojnë” nga dezinformata dhe teori konspirative të cilat bëhen virale. Chemtrails, çipa në vaksina dhe testet PCR, “demoni” Bill Gates, 5G, janë vetëm pjesë e narrativit të fushatës së fuqishme kundër vaksinave që po ngjall gjithnjë e më

Read Full Article