KE: Sektorit të transportit i mungojnë kapacitete dhe angazhim politik për reforma

KE: Sektorit të transportit i mungojnë kapacitete dhe angazhim politik për reforma

Aksidenti fatal i autobusit të transportuesit “Besa Trans”, i cili ndodhi në Bullgari dhe në të cilin humbën jetën 45 persona nga Maqedonia e Veriut përveç pikëllimit të madh ka ngritur edhe një sërë pyetjesh për mangësitë serioze në transportin

Read Full Article
Reforma në arsim: Po flasim për digjitalizim, ndërsa shkollat ​​në rajonin e Ohrit kanë nga një tablet!

Reforma në arsim: Po flasim për digjitalizim, ndërsa shkollat ​​në rajonin e Ohrit kanë nga një tablet!

Digitalizimi është një proces i shkëlqyer kur të gjithë nxënësit do të kishin tableta, kur çdo shkollë do të kishte internet. Arsimi gjithëpërfshirës kërkon trajnim të personelit dhe përgatitje infrastruktore në shkollat ​​në rajonin Ohër-Strugë. Këtë vit në shkollën e

Read Full Article
Ligji i ri për përgjegjësi civile për fyerje dhe shpifje pret në Kuvend

Ligji i ri për përgjegjësi civile për fyerje dhe shpifje pret në Kuvend

Në propozim-tekstin që është në procedurë parlamentare në lexim të parë, ka ndërhyrje në më shumë se 1/3 e neneve ekzistuese në ligjin aktual. Një risi e rëndësishme që parashikon teksti i ri ligjor është ulja e ndjeshme e shumave

Read Full Article
Një pjesë e madhe e mediumeve ende janë të varura nga paratë publike

Një pjesë e madhe e mediumeve ende janë të varura nga paratë publike

Financimi i mediave private me para publike është ende një problem i theksuar në Maqedoninë e Veriut, pavarësisht se pas zgjedhjeve parlamentare të vitit 2016 dhe formimit të koalicionit politik, që e drejton vendin që nga viti 2017, u arrit

Read Full Article
Reklamimi i paguar – rrezik për korrupsion në media

Reklamimi i paguar – rrezik për korrupsion në media

Reklamimi politik me pagesë mbart me vete rrezikun e korruptimit të mediave dhe kapjes së politikave të tyre redaktuese dhe për këtë arsye duhet ndryshuar, pra të rikthehet praktika e partive politike për të paguar vetë fushatat e tyre zgjedhore,

Read Full Article