Postimi në Facebook pa kontekst përhap ksenofobi dhe nxit tensione ndëretnike

Postimi në Facebook pa kontekst përhap ksenofobi dhe nxit tensione ndëretnike

Ky konstatim, për të cilin është e paqartë se si është arritur dhe për të cilin nuk ka prova reale, është sensacional dhe përfaqëson përhapje të madhe të ksenofobisë dhe intolerancës. Një postim me këtë titull ka retorikë kundër emigrantëve

Read Full Article
Putini nuk е përmendi aspak Pendarovskin dhe Vuçiqin në fjalimin e tij

Putini nuk е përmendi aspak Pendarovskin dhe Vuçiqin në fjalimin e tij

„Vërtetmatësi” analizoi fjalimin e presidentit rus, Vlladimir Putin të datës 24 shkurt të vitit 2022, të publikuar në faqen zyrtare të Kremlinit, dhe në të në asnjë kontekst ai nuk e përmend presidentin e Maqedonisë së Veriut dhe atë të

Read Full Article
GLOBSEC: Maqedonia e Veriut ka ambicie pro-perëndimore, por është e ndjeshme ndaj ndikimeve të Kremlinit dhe Pekinit

GLOBSEC: Maqedonia e Veriut ka ambicie pro-perëndimore, por është e ndjeshme ndaj ndikimeve të Kremlinit dhe Pekinit

Indeksi i Vulnerabilitetit i GLOBSEC analizon cenueshmërinë e tetë vendeve të Evropës Qendrore dhe Ballkanit Perëndimor (Bullgarisë, Republikës Çeke, Hungarisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Rumanisë, Serbisë, Sllovakisë) ndaj ndikimit malinj të huaj në 5 dimensione: qëndrime publike, peizazh

Read Full Article
Kontejnerët gjysmë-nëntokësorë në Tetovë ende nuk janë në funksion, NPK: Këtë javë pritet të përfundojë projekti

Kontejnerët gjysmë-nëntokësorë në Tetovë ende nuk janë në funksion, NPK: Këtë javë pritet të përfundojë projekti

Ende nuk është finalizuar projekti i vendosjes së kontejnerëve gjysmë-nëntokësorë, i njëjti u vonua pasi ka kaluar në disa pengesa të ndryshme. Nga NPK Tetova njoftojnë se këtë javë pritet që kontejnerët të lëshohen në përdorim, shkruan Portalb.mk. Këshilli i Komunës

Read Full Article
RMV, me taksi udhëtohet gjashtë herë më shumë se sa me tren, megjithëse është transporti më ekologjik

RMV, me taksi udhëtohet gjashtë herë më shumë se sa me tren, megjithëse është transporti më ekologjik

Ndarja e udhëtarëve, sipas llojeve të ndryshme të transportit në transportin ndërurban dhe atë urban në vend, tregon rezultate shqetësuese për sa i përket emetimeve të gazeve serrë dhe pjesëmarrjes së transportit në ndotjen e ajrit. Treni si mjeti më

Read Full Article