Për të tërhequr klikime, publikohet e pavërteta se Putini është vrarë

Për të tërhequr klikime, publikohet e pavërteta se Putini është vrarë

Postimi që po e analizojmë bie ndesh me veten – në titull thuhet se është kryer atentat mbi presidentin rus Vladimir Putin, në tekst shkruhet për “tentativë e supozuar për atentat në shkurt”, sipas një deklarate nga një oficer i

Read Full Article
Boris Kamçev: Dezinformatat dhe fabrikimi i lajmeve janë një nga levat kryesore të regjimit dhe arsyeja e sundimit të gjatë të Putinit

Boris Kamçev: Dezinformatat dhe fabrikimi i lajmeve janë një nga levat kryesore të regjimit dhe arsyeja e sundimit të gjatë të Putinit

Boris Kamçev është gazetar dhe komentator i politikës së jashtme, i cili aktualisht është i angazhuar si reporter për Agjencinë Informative të Maqedonisë (MIA) në Uashington dhe është bashkëpunëtor i rregullt në LNG Publishing, shtëpi botuese amerikane në Uashington, ku

Read Full Article
Propaganda ruse në Maqedoni në vitin 2018: “Maqedonia e Bashkuar” si “pion” i “Rusisë së Bashkuar”

Propaganda ruse në Maqedoni në vitin 2018: “Maqedonia e Bashkuar” si “pion” i “Rusisë së Bashkuar”

Dëbimi i fundit i pesë diplomatëve rusë nuk është dëbimi i parë i diplomatëve rusë nga Maqedonia. Për herë të parë, Maqedonia dëboi një diplomat rus në vitin 2018, kur u vërejt jo vetëm intensifikimi i ndikimit të propagandës ruse, por edhe një

Read Full Article
Todor Petrov shtrembëron të vërtetën kur flet për ekzistencën e laboratorëve të armëve biologjike në Ukrainë

Todor Petrov shtrembëron të vërtetën kur flet për ekzistencën e laboratorëve të armëve biologjike në Ukrainë

Publikimi i KBM dhe Todor Petrovit se ShBA-të zotërojnë laboratorë biologjikë në Ukrainë, i cili është bërë shumë viral dhe i popullarizuar në rrjetet sociale, veçanërisht në ato kanale ku çdo ditë shpërndahen dezinformata dhe spekulime për pushtimin rus të

Read Full Article
Dezinformatat për Kovidin po aq të rrezikshme sa edhe koronavirusi

Dezinformatat për Kovidin po aq të rrezikshme sa edhe koronavirusi

Jo rrallë herë në rrjetet sociale të shpërndahen narrativa për vaksinat kundër Kovid-19, të cilat jo vetëm që minojnë besimin në efektivitetin e tyre, por gjithashtu përmbajnë teori konspirative, ose pretendime të pabazuara dhe të pavërtetuara se një grup i vogël „i njerëzve

Read Full Article