Gjykata ruse urdhëroi mbylljen e grupit për të drejtat e njeriut ‘Memorial’

Gjykata ruse urdhëroi mbylljen e grupit për të drejtat e njeriut ‘Memorial’

Gjykata e Lartë e Rusisë të martën (28 dhjetor) urdhëroi mbylljen e “Memorialit”, grupit më të shquar të të drejtave të njeriut në vend, që ishte marrë me spastrimet e epokës së Stalinit dhe simbolizonte demokratizimin post-sovjetik, raporton Euroactiv, transmeton Portalb.mk. Vendimi

Read Full Article
Viti 2021 nën prizimin e dezinformatave pro-ruse

Viti 2021 nën prizimin e dezinformatave pro-ruse

Vitit 2021 po i vjen fundi, por duket se nuk do të përfundon dezinformomi pro – Kremlin. Këtë viti EUvsDisinfo ka shtuar 2,700 shembuj të ri të dezinformimit pro – Kremlin në data bazë. Kjo është ajo që kanë gjetur. Ukraina mbetet targeti kryesor

Read Full Article
Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup Updated

Këndi i lojërave për fëmijë me tematikë ruse prapa Sallës Universale në Shkup, në ndërtimin e të cilit morën pjesë Komuna Qendër dhe Ambasada e Federatës Ruse në vend, shkaktoi një lloj skandali diplomatik. Meta.mk zbuloi se midis tabelave të vendosura me

Read Full Article
Global Voices: Censorët rusë e bllokuan Ueb-faqen për ndihmë juridike OVD-Info

Global Voices: Censorët rusë e bllokuan Ueb-faqen për ndihmë juridike OVD-Info Updated

OVD-Info, një organizatë ruse për ndihmë juridike dhe të drejtat e njeriut, më 25 dhjetor publiko se ueb-faqja e saj është bllokuar nga Roskomnadzor, rregullatori rus i internetit dhe medias, shkruan Global Voices, transmeton Portalb.mk Megjithëse regjistri shtetëror njoftoi se ueb-faqja është

Read Full Article
Autoritetet serbe spiunojnë vizitat e shtetasve rusë me urdhër të Kremlinit

Autoritetet serbe spiunojnë vizitat e shtetasve rusë me urdhër të Kremlinit Updated

Bashkëpunimi në prapavijë dhe lidhjet midis Serbisë dhe Rusisë çuan në spiunimin e opozitës ruse në një takim në Beograd. Një lider i opozitës ruse është arrestuar pasi pamjet e spiunazhit u dorëzuan në Kremlin. Një histori tjetër që tregon

Read Full Article