Burrë dhe grua të plagosur nga bombardimet ruse të Ukrainës, manipulohet se “aktrojnë viktima”

Burrë dhe grua të plagosur nga bombardimet ruse të Ukrainës, manipulohet se “aktrojnë viktima” Updated

Nuk është e vërtetë që burri dhe gruaja të shfaqur në videon e postimit “aktrojnë viktima”. Po flasim për të mbijetuarit e bombardimeve ruse në Ukrainë. Fotografitë e të mbijetuarve u publikuan në faqet e para të shumë mediave botërore

Read Full Article
Vdekja e vajzës së Duginit u keqpërdor për të përhapur gënjeshtra dhe teori konspirative

Vdekja e vajzës së Duginit u keqpërdor për të përhapur gënjeshtra dhe teori konspirative

Nuk është e vërtetë që Dugin është një luftëtar kundër fashizmit neoliberal, ai nuk është krijuesi i idesë së Euroazisë dhe BRICS (megjithëse është mbështetës i tyre). Në mënyrë arbitrare pretendohet se vrasja e vajzës së Duginit është urdhëruar nga

Read Full Article
Nuk është e vërtetë që Rusia tashmë ka rrëzuar avionët që i kemi dhuruar Ukrainës

Nuk është e vërtetë që Rusia tashmë ka rrëzuar avionët që i kemi dhuruar Ukrainës

Informacionet zyrtare thonë se katër avionët nuk janë vënë në përdorim nga ushtria ukrainase. Pretendimi se dy prej tyre tashmë janë prishur është pa asnjë provë apo konfirmim. Edhe në fillim të këtij postimi është shkruar shprehja “është publikuar”, nuk

Read Full Article
Nuk është e vërtetë se Rusia teston armë bërthamore

Nuk është e vërtetë se Rusia teston armë bërthamore

Përmbajtje e cunguar mediatike e cila keq informon dhe përhap huti e shqetësim në opinion, është materiali që recensojmë. Produkti mediatik është publikuar në një portal në gjuhën shqipe, gjatë përkthimit nga një gjuhë e huaj materiali është nxjerr nga

Read Full Article
Rrejshëm pretendohet se inflacioni në Gjermani është mbi 45 për qind

Rrejshëm pretendohet se inflacioni në Gjermani është mbi 45 për qind

Postimi përhap gënjeshtra se inflacioni real në Gjermani është mbi 45 për qind dhe si “provë” tregohet një ilustrim që tregon se indeksi ekonomik për muajin prill është 45.8 për qind. Por ky indeks nuk tregon inflacionin, është një tregues

Read Full Article