Koreja e Veriut nuk do t’i dërgojë Putinit 100 mijë “vullnetarë” për të luftuar kundër Ukrainës

Koreja e Veriut nuk do t’i dërgojë Putinit 100 mijë “vullnetarë” për të luftuar kundër Ukrainës

“Regnum” rus arriti të depërtojë në “kanalet diplomatike” të supozuara si burim i dezinformatës se 100 mijë ushtarë nga Koreja e Veriut do t’i bashkohen palës ruse në pushtimin ushtarak të Ukrainës, ndërsa me menjëherë me këtë janë ndërlidhur politikanët

Read Full Article
Një postim manipulues dhe i paqartë me një rrëmujë dezinformatash për ngjarjet aktuale ndërkombëtare

Një postim manipulues dhe i paqartë me një rrëmujë dezinformatash për ngjarjet aktuale ndërkombëtare Updated

Teksti i shpërndarë në këtë postim në Facebook është manipulues dhe dezinformon publikun për situatën në Iran dhe luftën në Ukrainë, me qëllim që ta portretizojë SHBA-të si një fëmijë të keq që rreh dhe ndëshkon të gjithë. Artikulli është

Read Full Article
Partia Rodina pa argumente pretendon se SHBA kontrollon motin duke spërkatur me aeroplanë

Partia Rodina pa argumente pretendon se SHBA kontrollon motin duke spërkatur me aeroplanë

Në vitin 2016, studimi i kryer nga Carnegie Science, Universiteti i Kalifornisë, Irvine dhe organizata jofitimprurëse Near Zero tregoi se gjurmët e lëna nga aeroplanët, të cilat teoricienët e konspiracionit i quajnë kemtrejlls (chemtrails) dhe i konsiderojnë ato të mbushura me

Read Full Article
Nuk është e vërtetë që gjenerali Zaluzhni mbante një byzylyk me simbole naziste

Nuk është e vërtetë që gjenerali Zaluzhni mbante një byzylyk me simbole naziste

Zaluzhni shfaqet në disa foto me të njëjtin byzylyk, por nuk paraqet një svastikë, siç pretendohet në postim, por një simbol skandinav. Kjo foto, meqë ra fjala, është publikuar më 17 mars 2022 nga Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës. Kontrolluesit

Read Full Article
Është dezinformatë se është shkatërruar ushtria amerikane në Ukrainë

Është dezinformatë se është shkatërruar ushtria amerikane në Ukrainë

Titulli i tekstit të shpërndarë në postim është i pavërtetë. SHBA nuk ka dërguar trupa për të luftuar në Ukrainë. Ndryshe nga përmbajtja e tekstit, ku flitet për një vullnetar të vdekur nga Amerika, titulli sugjeron praninë zyrtare të ushtrisë

Read Full Article