Back to homepage

Public Reforms

Kundërspin: Fakti që në Rusi ka protesta kundër luftës, nuk do të thotë se është shtet demokratik

Kundërspin: Fakti që në Rusi ka protesta kundër luftës, nuk do të thotë se është shtet demokratik

Protestat kundër luftës në Moskë, Shën Petersburg dhe në qytete të tjera ruse, nuk janë dëshmi se shteti rus ka kapital demokratik, siç spinon Bishevac. Numri i madh i arrestimeve, censurimi i mediave të caktuara dhe i pjesës më të

Read Full Article
Tuneva: Gjatë konflikteve ushtarake duhet të kemi kujdes kur ndjekim rrjetet sociale

Tuneva: Gjatë konflikteve ushtarake duhet të kemi kujdes kur ndjekim rrjetet sociale

Gjatë luftërave dhe konflikteve, përdorimi i dezinformatave është edhe një taktikë më shumë – në atë rast nuk luftojnë vetëm ushtarët në terren, por luftojnë edhe qytetarët dhe institucionet që „plasojnë të vërtetën e tyre” dhe në atë mënyrë mendojnë

Read Full Article
Nuk është e vërtetë që Rusia nuk bombardon ndërtesa civile dhe se pamjet e Mariupolit janë të rreme

Nuk është e vërtetë që Rusia nuk bombardon ndërtesa civile dhe se pamjet e Mariupolit janë të rreme

Deklarata e ambasadorit rus në vend, Sergei Bazdnikin, se forcat e armatosura ruse nuk bombardojnë ndërtesa civile dhe se pamjet nga Mariupol janë false, duket e çuditshme dhe të paktën tingëllon e paarsyeshme në një situatë ku media të shumta

Read Full Article
Nuk ka konfirmim se Putini vuan nga kanceri i zorrës së trashë

Nuk ka konfirmim se Putini vuan nga kanceri i zorrës së trashë

Nuk ka asnjë konfirmim zyrtar, nga asnjë shtet, për gjendjen shëndetësore të Putinit. Kremlini nuk ka komentuar për shëndetin e presidentit rus dhe nuk i është përgjigjur këtyre akuzave të fundit, të cilat janë shfaqur që nga shpërthimi i konfliktit.

Read Full Article
Armët e mashtrimit të Kremlinit: 7 gjëra që duhet të dini për RT-në dhe Sputnik-un

Armët e mashtrimit të Kremlinit: 7 gjëra që duhet të dini për RT-në dhe Sputnik-un

Bashkimi Evropian ka miratuar sanksione ndaj armëve të mashtrimit të Kremlinit: Sputnik dhe RT. Aktivitetet e tyre të transmetimit u suspenduan urgjentisht në BE, derisa Kremlini t’i jap fund agresionit ndaj Ukrainës dhe derisa Rusia nuk ndaon së kryeri aktivitete të

Read Full Article