Back to homepage

Public Reforms

Si deri te shërbime më efikase të administratës?

Si deri te shërbime më efikase të administratës?

Një nga elementët e një administrate të mirë, të reformuar të pranuar nga OECD dhe BE është edhe çështja e ofrimit të shërbimeve ndaj qytetarëve dhe personave juridikë, biznesit, gjegjësisht ndërtimi i një administrate që synon nevojat e qytetarëve, e cila do

Read Full Article
Kesler: Dezinformatat janë mjet i fuqishëm i Putinit në Ukrainë

Kesler: Dezinformatat janë mjet i fuqishëm i Putinit në Ukrainë

Xhovani Kesler është prokuror italian që ka punuar në zyrën e prokurorit të famshëm sicilian Paolo Borsalino në vitin 1995. Në vitet 1998-1999, ai u emërua zëvendës shef i Misionit Verifikues të Kosovës të OSBE-së në Prishtinë, përgjegjës për Çështjet

Read Full Article
Bexheti: Për tregjet do të gjenden zëvendësime pas invazionit në Ukrainë, por nuk ka alternativë për humbjen e jetëve njerëzore

Bexheti: Për tregjet do të gjenden zëvendësime pas invazionit në Ukrainë, por nuk ka alternativë për humbjen e jetëve njerëzore

Nëpër rrjetet sociale dhe një pjesë të mediave pas invazionit mbi Ukrainë qarkullojnë lajme të fabrikuara, që bëhen me qëllim të caktuar, të përhapin mjegull, thotë në intervistë për Vërtetmatësin Akademiku Abdylmenaf Bexheti. Sipas tij, humbjet për shkak të krizës

Read Full Article
Todor Petrov shtrembëron të vërtetën kur flet për ekzistencën e laboratorëve të armëve biologjike në Ukrainë

Todor Petrov shtrembëron të vërtetën kur flet për ekzistencën e laboratorëve të armëve biologjike në Ukrainë

Publikimi i KBM dhe Todor Petrovit se ShBA-të zotërojnë laboratorë biologjikë në Ukrainë, i cili është bërë shumë viral dhe i popullarizuar në rrjetet sociale, veçanërisht në ato kanale ku çdo ditë shpërndahen dezinformata dhe spekulime për pushtimin rus të

Read Full Article
Jashari për “Sloboden Peçat”: Kemi aktorë me agjenda dashakeqe që vazhdojnë të radikalizojnë grupe të ndryshme në vend

Jashari për “Sloboden Peçat”: Kemi aktorë me agjenda dashakeqe që vazhdojnë të radikalizojnë grupe të ndryshme në vend

Drejtori i Fondacionit Metamorfozis, Bardhyl Jashari, në një prononcim për “Sloboden Peçat” thotë se në Maqedoninë e Veriut kemi edukim shumë të ulët mediatik, terren pjellor për teori konspirative, mosbesim në institucione, rënie të cilësisë së gazetarisë dhe shumë burime të dezinformatave

Read Full Article