Back to homepage

Public Reforms

Viktimë e sulmeve ruse mbi Ukrainë, e akuzuar në mënyrë të rreme si një ,,artiste e shtypit transatlantik”

Viktimë e sulmeve ruse mbi Ukrainë, e akuzuar në mënyrë të rreme si një ,,artiste e shtypit transatlantik”

Nuk është i vërtetë pretendimi në postim se kopertina e „De Morgen” është e rreme. Nuk është e vërtetë që bëhet fjalë për lajm të rremë, fotografi të rreme dhe „artistë” të rremë të shtypit transatlantik. Bëhet fjalë për fotografi

Read Full Article
Në Ukrainë nuk ka laboratorë të armëve biologjike që udhëhiqen nga SHBA

Në Ukrainë nuk ka laboratorë të armëve biologjike që udhëhiqen nga SHBA

Pretendimi se Shtetet e Bashkuara drejtojnë biolaboratorë sekretë në Ukrainë është një teori konspirative që është përhapur nga propagandistët rusë që nga viti 2018. Postimet keqinterpretojnë marrëveshjen e vitit 2005 SHBA-Ukrainë, e cila synon të parandalojë kërcënimet biologjike, e jo

Read Full Article
Kundërspin: Rusia nuk ishte e detyruar ta sulmonte Ukrainën për t’u mbrojtur

Kundërspin: Rusia nuk ishte e detyruar ta sulmonte Ukrainën për t’u mbrojtur

Ambasadori rus Sergei Bazdnikin që në fillim të kolumnës së tij në gazetën e përditshme “Nova Makedonija”, thekson se Rusia është e përkushtuar për ndërprerjen e shpejtë të armiqësive dhe gjetjen e zgjidhjes përmes diplomacisë, në tryezën e bisedimeve. Presidenti

Read Full Article
Foto e vjetër nga një ritual fetar në ambient të hapur në Ukrainë shpërndahet në mes të invazionit rus

Foto e vjetër nga një ritual fetar në ambient të hapur në Ukrainë shpërndahet në mes të invazionit rus

Fotografia e publikuara në këtë shkrim që shpërndahet në Facebook, në cilën ukrainasit e krishterë luten në ambient të hapur, në borë, për vendin e tyre, është vjetër tre vjet dhe daton që nga viti 2019, e jo nga 22

Read Full Article
Videoja virale tregon një ushtar rus duke i thënë lamtumirë vajzës së tij, jo ushtar ukrainas

Videoja virale tregon një ushtar rus duke i thënë lamtumirë vajzës së tij, jo ushtar ukrainas

Në videon emocionuese të një ushtari që i thotë lamtumirë vajzës së tij, e cila është shpërndarë në rrjetet sociale dhe më pas është marrë nga një sërë mediash, nuk ka ushtar ukrainas por rus, dhe video është realizuar para

Read Full Article