DEBAT: Ndikimi kinez në vend po rritet, ndërsa qytetarët ëndërrojnë për Kinën si një gjigant…

DEBAT: Ndikimi kinez në vend po rritet, ndërsa qytetarët ëndërrojnë për Kinën si një gjigant…

Investimet direkte në ekonomi, infrastrukturë, telekomunikacion, media, bashkëpunimi akademik me universitetet dhe funksionimi i Institutit “Konfuçi” janë instrumentet strategjike të ndikimit kinez jo vetëm në Maqedoninë e Veriut, por edhe në vende të tjera. Për “fuqinë e butë” kineze në

Read Full Article
Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Zylbeari në POINT: Lufta me dezinformatat po përkeqësohet, me veprime të koordinuara mund të rezistojmë (VIDEO)

Si verifikues të fakteve kemi pasur shumë sulme për punën tonë, por kjo është sfida jonë. Nuk do të parashikoja se si do të përfundojë lufta me dezinformatat, e shoh se është një luftë hibride dhe do të përkeqësohet. Por,

Read Full Article
Miratimi i ligjeve me procedurë të shkurtuar sjell hapësirë ​​për hyrje në korrupsion

Miratimi i ligjeve me procedurë të shkurtuar sjell hapësirë ​​për hyrje në korrupsion

Pasi të miratohet një ligj i keq, i cili lë hapësirë ​​për korrupsion, pasojat mund të jenë të mëdha. Ndërsa problemi i ligjeve të këqija ka vite që vazhdon në vendin tonë, sidomos kur ato miratohen me procedurë të shkurtuar.

Read Full Article
A do të përshpejtohet procesi i e-shërbimeve?

A do të përshpejtohet procesi i e-shërbimeve?

Nëpërmjet platformës së ndërveprimit, tashmë janë lidhur gjykatat me MPB-në, Prokurorinë Publike, Drejtorinë Doganore, Regjistrin Qendror, KSHZ-në, Drejtorinë e Policisë Financiare, Drejtorinë e Inteligjencës Financiare, KSHPK-në dhe MNAV-në – Agjencinë për Aviacionin Civil. Në platformën e ndërveprimit janë përfshirë 39 institucione,

Read Full Article
Ligji i ri për inspektim në mjedisin jetësor është miratuar, duhet të sigurojë kontrolle më efikase të ndotësve

Ligji i ri për inspektim në mjedisin jetësor është miratuar, duhet të sigurojë kontrolle më efikase të ndotësve

Ligji për inspektim në mjedisin jetësor, pas disa vitesh vonesë, dje më në fund u miratua në Kuvend. Ligji i ri, i hartuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, duhet të sigurojë reformim, organizim dhe bashkëpunim më të mirë

Read Full Article