Nuk ka asnjë program të financuar nga SHBA për zhvillimin e armëve biologjike në Ukrainë

Nuk ka asnjë program të financuar nga SHBA për zhvillimin e armëve biologjike në Ukrainë

Nuk ka asnjë provë që qeveria ukrainase urdhëroi çrrënjosjen e antraksit, kolerës dhe sëmundjeve të tjera infektive në ditën kur Putin pushtoi Ukrainën. Nuk është gjithashtu e vërtetë se ka laboratorë të armëve biologjike të financuara nga SHBA në Ukrainë.

Read Full Article
Marrëdhëniet dhe interesat Ruso-Maqedonase

Marrëdhëniet dhe interesat Ruso-Maqedonase

Lidhjet midis Ohrit dhe Rusisë si qendra të vjetra sllave janë të vazhdueshme ndër shekuj, mirëpo nga ana e Kishës Ortodokse Ruse nuk ka ndonjë mbeshtetje të dukshme për Kishën Ortodokse Maqedonase. Kisha Ortodokse Ruse i mbron interesat e Kishës

Read Full Article
Аsgjë nuk е arsyeton invazionin rus mbi Ukrainë

Аsgjë nuk е arsyeton invazionin rus mbi Ukrainë

Një nga mënyrat më vështirë të dallueshme të ndikimit, e cila bëhet mjaft agresive prej momentit të fillimit të invazionit të Putinit mbi Ukrainën, është krahasimi, identifikimi dhe arsyetimi i asaj lufte. Shkruan: Prof. D-r. Mirjana Najçevska, eksperte për sundimin e ligjit

Read Full Article
Propagandë: Aktorët serbë portretizohen si heronj të luftës në luftën e Ukrainës

Propagandë: Aktorët serbë portretizohen si heronj të luftës në luftën e Ukrainës Updated

Përdorimi i veprave serbe dhe jugosllave të destinuara për ekranin e madh dhe të vogël, është një nga truket propagandistike më tronditëse në betejën paralele për Ukrainën. Temën e hap BBC-ja, mediat serbe, e më pas edhe mediat vendase Shkruan: Ljubomir

Read Full Article
Nuk ka prova që ka vdekur pilotja e parë luftarake femër në Ukrainë

Nuk ka prova që ka vdekur pilotja e parë luftarake femër në Ukrainë

As ushtria e Ukrainës dhe as autoritetet ukrainase nuk kanë përmendur asgjë për vdekjen e një pilote femër. Mediat zyrtare, gjithashtu nuk përmendën se pilotja e parë femër luftarak në Ukrainë është vrarë. Nga kontrolli ynë rezultoi se fotot, të

Read Full Article