Back to homepage

Verifiko fakte

Nuk ka prova që ka vdekur pilotja e parë luftarake femër në Ukrainë

Nuk ka prova që ka vdekur pilotja e parë luftarake femër në Ukrainë

As ushtria e Ukrainës dhe as autoritetet ukrainase nuk kanë përmendur asgjë për vdekjen e një pilote femër. Mediat zyrtare, gjithashtu nuk përmendën se pilotja e parë femër luftarak në Ukrainë është vrarë. Nga kontrolli ynë rezultoi se fotot, të

Read Full Article
Me incizim nga një videolojë portretizohet “Fantazma e Kievit”

Me incizim nga një videolojë portretizohet “Fantazma e Kievit”

Videoja e shpërndarë në postimin që po recensojmë nuk është nga “piloti misterioz”, por është sekuencë nga një videolojë “Digital Combat Simulator World”. Zëdhënësi i kompanisë, për “Reuters” konfirmoi se materiali është me të vërtetë nga videoloja. Recensojmë një postim të publikuar

Read Full Article
Video nga një serial televiziv është keqpërdorur kundër presidentit ukrainas Zelenski

Video nga një serial televiziv është keqpërdorur kundër presidentit ukrainas Zelenski

Videoja, e cila është shpërndarë dhe për të cilën thuhet se është nga fushata presidenciale e Zelenskit, është në fakt nga një serial televiziv në të cilin ai ishte aktor, katër vjet para se të bëhej president. Videoja nuk ka

Read Full Article
Në Ukrainë nuk shkatërrohen “fashistët global”, por vritet popullata civile dhe fëmijë

Në Ukrainë nuk shkatërrohen “fashistët global”, por vritet popullata civile dhe fëmijë

Ndryshe nga pohimi absurd në postimin se “ushtria ruse po shkatërron fashistët global dhe dëgjuesit e tyre”, në luftën në Ukrainë që Rusia e nisi më 24 shkurt, pësojnë ushtarët, por edhe civilët e pafajshëm, mes tyre edhe shumë fëmijë.

Read Full Article
Nuk ishte e vërtetë se qytetarët me panik i tërheqën depozitat nga bankat e Maqedonisë

Nuk ishte e vërtetë se qytetarët me panik i tërheqën depozitat nga bankat e Maqedonisë

Nga BPRMV për „Vërtetmatësin“ deklaruan se „nuk janë të sakta informacionet se ditëve të fundit po bëhet një tërheqje plot panik e depozitave nga bankat” dhe theksojnë se „solvenca e bankave të Maqedonisë, në asnjë mënyrë nuk është rrezikuar”. Sa i përket inflacionit,

Read Full Article