Kthehu në faqen kryesore

vstnmr2022ttsv

Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Tabela me emrin e qytetit Sevastopol është hequr nga këndi i lojërave “ruse” për fëmijë në Shkup

Këndi i lojërave për fëmijë me tematikë ruse prapa Sallës Universale në Shkup, në ndërtimin e të cilit morën pjesë Komuna Qendër dhe Ambasada e Federatës Ruse në vend, shkaktoi një lloj skandali diplomatik. Meta.mk zbuloi se midis tabelave të vendosura me

Read Full Article
Gjykata ruse urdhëroi mbylljen e grupit për të drejtat e njeriut ‘Memorial’

Gjykata ruse urdhëroi mbylljen e grupit për të drejtat e njeriut ‘Memorial’

Gjykata e Lartë e Rusisë të martën (28 dhjetor) urdhëroi mbylljen e “Memorialit”, grupit më të shquar të të drejtave të njeriut në vend, që ishte marrë me spastrimet e epokës së Stalinit dhe simbolizonte demokratizimin post-sovjetik, raporton Euroactiv, transmeton Portalb.mk. Vendimi

Read Full Article
Viti 2021 nën prizimin e dezinformatave pro-ruse

Viti 2021 nën prizimin e dezinformatave pro-ruse

Vitit 2021 po i vjen fundi, por duket se nuk do të përfundon dezinformomi pro – Kremlin. Këtë viti EUvsDisinfo ka shtuar 2,700shembuj të ri të dezinformimit pro – Kremlin në data bazë. Kjo është ajo që kanë gjetur. Ukraina mbetet targeti kryesor

Read Full Article
Revistat e mjekësisë alternative si një mjet tjetër për glorifikim propagandistik të Rusisë

Revistat e mjekësisë alternative si një mjet tjetër për glorifikim propagandistik të Rusisë

Te ne shiten disa revista ruse për mjekësi alternative: “Bari rus”, “Mjeku rus” dhe “Ilaçi rus”. Nëpërmjet tyre dërgohen mesazhe të tilla si: “Këshillë ruse, shëndeti vlen”, “Rusët kanë ilaçe” dhe “Ju pyesni, ju përgjigjen mjekët rusë”. Në këto revista

Read Full Article
Rusia dhuron përmendore anembanë Shkupit dhe përcakton tekstin nga historia në to

Rusia dhuron përmendore anembanë Shkupit dhe përcakton tekstin nga historia në to

„Lavdi e përjetshme heronjve-luftëtarë të koalicionit antihitlerian që e mundën nazizmin dhe çliruan popujt evropianë! Kjo fjali është shkruar në shenjën përkujtimore prapa Sallës Universale në qendër të Shkupit, e cila u zbulua solemnisht më 9 maj të vitit 2020 nga ambasadori

Read Full Article

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare