Back to homepage

vstnmr2022ttsv

Jo Zelensky, por populli ukrainas është fituesi i çmimit “Andrei Sakharov” të Parlamentit Evropian

Jo Zelensky, por populli ukrainas është fituesi i çmimit “Andrei Sakharov” të Parlamentit Evropian

Parlamenti Evropian nuk i dha çmimin “Andrey Sakharov” personalisht Volodymyr Zelensky, por “popullit të guximshëm ukrainas të përfaqësuar nga Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, liderët e zgjedhur dhe shoqëria civile”. Faqja e internetit e Parlamentit Evropian njoftoi se çmimi i këtij viti

Read Full Article
Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Konstantin Kisin, komedian dhe komentator politik ruso-britanik, i cili shkruan për një sërë mediash kryesore botërore, në Twitter ka dhënë mendimin e tij për fjalimin e Putinit, duke u përpjekur ta përkthente atë në një gjuhë që çdokush mund ta kuptonte, madje

Read Full Article
Sulmi ndaj Mario Draghit ndodhi 7 vite më parë, nuk ka lidhje me çmimet aktuale të gazit në Itali

Sulmi ndaj Mario Draghit ndodhi 7 vite më parë, nuk ka lidhje me çmimet aktuale të gazit në Itali

Video materiali i shpërndarë në një postim në Facebook është nga viti 2015, kur Mario Draghi ishte president i Bankës Qendrore Evropiane (BQE). Ai ka qenë drejtues i këtij institucioni nga viti 2011-2019. Siç raportoi Guardian më 15/04/2015, një femër demonstruese sulmoi presidentin e

Read Full Article
Rrejshëm pretendohet se inflacioni në Gjermani është mbi 45 për qind

Rrejshëm pretendohet se inflacioni në Gjermani është mbi 45 për qind

Postimi përhap gënjeshtra se inflacioni real në Gjermani është mbi 45 për qind dhe si “provë” tregohet një ilustrim që tregon se indeksi ekonomik për muajin prill është 45.8 për qind. Por ky indeks nuk tregon inflacionin, është një tregues

Read Full Article
Sulmi i përgjakshëm në shkollë në Izhevsk – terren pjellor për propagandë dhe dezinformata të mundshme

Sulmi i përgjakshëm në shkollë në Izhevsk – terren pjellor për propagandë dhe dezinformata të mundshme

Të gjitha mediat dhe agjencitë botërore raportuan lajmin për sulmin e armatosur në qytetin Izhevsk në Republikën Ruse të Udmurtia, në shkollën 88, ku mes dhjetëra të vdekurve kishte edhe disa fëmijë. Por informacioni i këtij lloji të sulmit të

Read Full Article