Back to homepage

vstnmr2022ttsv

Incizimi nga avioni që fluturon mbi Rusi paraqitet si “helmim nga avioni” në Maqedoninë e Veriut

Incizimi nga avioni që fluturon mbi Rusi paraqitet si “helmim nga avioni” në Maqedoninë e Veriut

Kontrolluesit e fakteve nga Franca, që në vitin 2017 shkruanin se në të njëjtën video të shpërndarë në postimin që po e recensojmë, shihet një aeroplan që pas vete lë gjurmë mbresëlënëse, por që nuk bëhet fjalë për spërkatje kimike. Incizimi është

Read Full Article
Dezinformimi si armë në luftën energjetike

Dezinformimi si armë në luftën energjetike

Çdo luftë zhvillohet në shumë fronte. Në lidhje me luftën në Ukrainë, më e tmerrshmja është ajo që ndodh në terren ku çdo ditë humben jetë, shkatërrohen objekte civile dhe tragjedia dhe pakuptimësia e luftës lë plagë të thella në

Read Full Article
Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Analisti britaniko-rus interpreton fjalimin e Putinit: E pashmangshme është thyerja e hegjemonisë së Perëndimit

Konstantin Kisin, komedian dhe komentator politik ruso-britanik, i cili shkruan për një sërë mediash kryesore botërore, në Twitter ka dhënë mendimin e tij për fjalimin e Putinit, duke u përpjekur ta përkthente atë në një gjuhë që çdokush mund ta kuptonte, madje

Read Full Article
Fotografia e interpretuar në mënyrë të rreme është pjesë e propagandës që lidhet me luftën në Ukrainë

Fotografia e interpretuar në mënyrë të rreme është pjesë e propagandës që lidhet me luftën në Ukrainë

Në një postim në Facebook në mënyrë manipulative pretendohet se fotografia nga Ukraina tregon një ‘grua që kthehet nga pazari‘, me me këtë lihet të kuptohet se situata ku është bërë fotografia nuk është e tmerrshme dhe kërcënuese për jetën.

Read Full Article
Deputetët sllovakë nuk derdhin ujë mbi flamurin ukrainas, sepse “janë ngopur nga reklamimi i Ukrainës”

Deputetët sllovakë nuk derdhin ujë mbi flamurin ukrainas, sepse “janë ngopur nga reklamimi i Ukrainës”

Me shpërndarjen e video materialit, publiku mashtrohet se ngjarja ka ndodhur së fundmi, pra pas pushtimit të Ukrainës nga Rusia dhe se Sllovakia po anulon mbështetjen e saj për Ukrainën. Videoja u regjistrua më 8 shkurt të këtij viti, para

Read Full Article