Back to homepage

Ramazani 2022

Ja në sa ora falet namazi i Fitër Bajramit

Ja në sa ora falet namazi i Fitër Bajramit

Nesër përfundon muaji i shejntë i Ramazanit, dhe ditën e hënë besimtarët musliman festojnë festën e Fitër Bajramit. Namazi i Bajramit siç informojnë nga Bashkësia Fetare Islame e RMV, do të falet në ora 06:10 në Shkup, ndërsa në Tetovë

Read Full Article
Sot është Nata e Kadrit që shënon zbritjen e Kuranit në Tokë

Sot është Nata e Kadrit që shënon zbritjen e Kuranit në Tokë

Sot është Nata e Kadrit dhe sipas fesë islame, agjërimi në këtë ditë konsiderohet i vlefshëm sa një mijë muaj. Nata e Kadrit shënon zbritjen e Kuranit në Tokë dhe fillimin e shkrimit të librit të shenjtë. Sipas predikuesve fetarë,

Read Full Article
3 llojet e durimit qe duhet te kete agjeruesi

3 llojet e durimit qe duhet te kete agjeruesi

Ekzistojnë tri lloje të durimit: 1 – Durimi në ibadet ndaj Allahut. 2 – Durimi për t’iu shmangur ndalesave të Allahut. 3 – Durimi në caktimet e dhimbshme të Allahut. Të tre llojet bashkohen në agjërimin. Në agjërim është durimi

Read Full Article
Me çfarë obligohen të sëmurit me diabet, në muajin e Ramazanit?

Me çfarë obligohen të sëmurit me diabet, në muajin e Ramazanit?

Me çfarë obligohen të sëmurit me diabet, në muajin e Ramazanit?• Pyetja: Sa i përket atyre që janë të sëmurë me diabet, çfarë duhet te bejn? • Përgjigja: Përgjigja për këtë është, sikur që thamë më sipër, në qoftë se

Read Full Article
Ramazani 2022! Dita e nëntëmbëdhjetë

Ramazani 2022! Dita e nëntëmbëdhjetë

“Allahut, të dërguarit të Tij, dhe besimtarëve u përket nderi”. [Munafikun, 8 Hadithi i Ditës ransmetohet nga Xhabir ibn Abdil-lah se Muhammedi a.s. ka thënë: -“Ummetit tim i janë dhuruar pesë gjëra në Muajin e Ramazanit të cilat nuk i

Read Full Article

06
Dhj
Ambasadorja e SHBA-së në vend, Anxhela Ageler sonte theksoi se është konfuz procesi për zgjedhjen...
06
Dhj
Ajo ka një apartament në Shkup prej 54 metrash katrorë si pronë e saj personale,...
06
Dhj
Riorganizimi i administratës nënkupton reduktimin e disa institucioneve, nga 140 institucione që janë nën ombrellën...
06
Dhj
Qytetarët nuk u besojnë as politikanëve, as institucioneve, kështu vlerëson Insituti për Demokraci, një hulumtim...