Në Muzeun Etnologjik të Haxhi Zekës nga fshati Kalisht 

Në Muzeun Etnologjik të Haxhi Zekës nga fshati Kalisht 

Familja Zeka me prejardhje nga Kalishti i Gostivarit dhe me vendbanim në Reçicë të Vogël të Tetovës, është një familje arsimdhashëse, bujare dhe mbi të gjitha atdhetare. Kur përmendimin familjen Zeka, kujtojmë Universitetin e Tetovës, Bari Ganiun dhe Haxhi Zekën.

Lexo tërë artikullin
Enesa Selmani – Një ndër vajzat e suksesshme shqiptare që korrë sukses në Gjermani  në fushën e artit dhe sportit

Enesa Selmani – Një ndër vajzat e suksesshme shqiptare që korrë sukses në Gjermani në fushën e artit dhe sportit

Sukseset janë forca më e fuqishme dhe një motivim për të vazhduar edhe më lartë në jetë. Një sukses i madh për të gjithë shqiptarin kudo që ndodhen është padyshim edhe njëra ndër vajzat shqiptare e cila jeton dhe ndjek

Lexo tërë artikullin
Zira Demiri nga Gostivari, studente që në Turqi për një vit kalon provimet e dy viteve

Zira Demiri nga Gostivari, studente që në Turqi për një vit kalon provimet e dy viteve

“Ish-nxenesja e Medresese tashmë studente në Stamboll të Turqisë, kaloi të gjitha provimet e dy viteve brenda një viti ”Zira Naser Demiri (1997) është lindur në fshatin Debresh të Gostivarit. Mësimet e para fetare i filloi që nga mosha 4

Lexo tërë artikullin
Intermezzo, Ski qendra në Mavrovë, mrekullia e Botës së bardhë

Intermezzo, Ski qendra në Mavrovë, mrekullia e Botës së bardhë

Më shumë se 50 vite, borë, mikpritje, tradicion dhe rahati e sofistikuar me vetëm një pjesë të atributeve me të cilët tërhiqen dashamirët e sporteve dimrore nga Europa në Ski qendrën Mavrovë. Nuk janë vetëm sportistët ambiciozë që vlerësojnë këtë

Lexo tërë artikullin
Xhemë Hasa, njëri ndër personalitetet më të dalluara të historisë sonë kombëtare

Xhemë Hasa, njëri ndër personalitetet më të dalluara të historisë sonë kombëtare

Xhemë Hasa lindi në fshatin Simnicë të Gostivarit në vitin 1908. Rrjedh prej një familjeje me tradita kombëtare, e cila u dëshmua edhe gjatë luftërave ballkanike, duke i bërë rezistencë ushtrisë serbe gjatë ripushtimit të territoreve shqiptare. Sikurse tërë populli

Lexo tërë artikullin
“Bulevardi” i gështenjave në fshatin Reçan të Gostivarit

“Bulevardi” i gështenjave në fshatin Reçan të Gostivarit

Pikërisht ditët e muajt Tetor janë periudha e mbledhjes së gështenjave. Dhe kur përmendim gështenjat, gjëja e parë që të shkon ndër mend është fshati Reçan i Gostivarit, shkruan Agjencia e lajmeve Flaka  Ky fshat ndodhet 9 kilometra nga qyteti

Lexo tërë artikullin
VIP-i i Kroacisë, Talat Selmani për vizitë në vendlindje

VIP-i i Kroacisë, Talat Selmani për vizitë në vendlindje

Nuk ekziston gripi. 82 vjet dhe kurrë nuk ka qenë i sëmurë, kurrë nuk ka shkuar tek mjeku. Ky është Talat Selmani nga Gostivari i cili u popullarizua në shtetet e ish Jugosllavisë, me teorinë e tij mbi gripin, shëndetin

Lexo tërë artikullin
Salla Shabani, mjeshtër i instrumenteve muzikore

Salla Shabani, mjeshtër i instrumenteve muzikore

Salla Shabani është një emër i njohur në Maqedoni dhe jo vetëm. Shabani pos që merret me prodhimin e instrumenteve frymore dhe me tela, njihet edhe si mjeshtër dhe zotërues i mrekullueshëm në interpretimin e këtyre instrumenteve.  “Deri në vitin 1968

Lexo tërë artikullin
Intermezzo, Mavrova kjo perlë në rajonin malor të Maqedonisë Perëndimore

Intermezzo, Mavrova kjo perlë në rajonin malor të Maqedonisë Perëndimore

Mavrova është një fshat dhe vendpushim turistik në rajonin malor të Maqedonisë perëndimore. Ai është i vendosur në Komunën e Mavrovës dhe Radostushës. Mavrova është një destinacion për turistët gjatë gjithë vitit për shkak të qendrës së saj të skijimit,

Lexo tërë artikullin
Intermezzo, Struga qyteti i bukurive natyrore

Intermezzo, Struga qyteti i bukurive natyrore

Struga është qytet dhe qendër e ame të njëjtin emër që shtrihet në pjesën jugperëndimore të Maqedonisë. Qyteti shtrihet në brigjet veriore të Liqenit të Ohrit. Përmes qytetit kalon lumi Drini i Zi i cili buron nga liqeni. Struga përmendet

Lexo tërë artikullin