<strong>RETRO:</strong> Dhjetë top ngjarjet që shënuan vitin 2022

RETRO: Dhjetë top ngjarjet që shënuan vitin 2022 Updated

Viti 2022 u karakterizua për zhvillime të shumta politike dhe shoqërore në Maqedoninë e Veriut. Pikante mbetet fillimi i bisedimeve me Bashkimin Evropian. Nuk munguan protestat politike dhe sindikale, ashtu sikurse zhvillimet brenda partive politike. Flaka Media Group ka veçuar

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Pas 17 vitesh, Maqedonia e Veriut i filloi bisedimet qasëse me BE-në

RETRO: Pas 17 vitesh, Maqedonia e Veriut i filloi bisedimet qasëse me BE-në Updated

Brenda vitit që po lejmë pas, pas 17 vitesh status rekomandimesh për fillimin e negociatave, u mbajt konferenca e parë ndërqeveritare mes Maqedonisë së Veriut dhe Bashkimin Evropian. Fillimi i negociatave u mundësua pasi paraprakisht, . Maqedonia e Veriut pranoi

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Viti 2022 nuk prodhoi zgjedhje të parakoshme, edhe pse u kërkuan aq shumë nga opozita!

RETRO: Viti 2022 nuk prodhoi zgjedhje të parakoshme, edhe pse u kërkuan aq shumë nga opozita! Updated

Përskaj thirrjeve të vazhdueshme, zgjedhje politike nuk pati. Vitin 2022 e përcjellim vetëm me zgjedhjet e parakohshme për këshillin komunal në Komunën e Tetovës, dhe zgjedhjet për kryetar komune në Komunën e Mavrovë – Rostushës dhe Qendër Zhupë. Shkruan: Driton

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Viti 2022, rritja e çmimeve ishte fjala më e përdorur në opinion

RETRO: Viti 2022, rritja e çmimeve ishte fjala më e përdorur në opinion Updated

Çmimet e disa produkteve muajt e fundit të vitit 2022 janë rritur për 50 për qind në Maqedoninë e Veriut, e cila për gjatë gjithë viti u përballë me valën e shtrenjtimeve. Rritja për çdo ditë vërehet në produktet bazë

Read Full Article
<strong>RETRO:</strong> Kriza energjetike ia mori “frymën” Maqedonisë së Veriut

RETRO: Kriza energjetike ia mori “frymën” Maqedonisë së Veriut Updated

Viti 2022 po kalon nën hijen e krizës energjetike, përskaj asaj ekonomike që goditën vendin dhe botën nga viti 2021. Ekspertët e çështjeve të energjisë paralajmëruan se kriza energjetike që ka përfshirë një pjesë të madhe të Evropës dhe rajonin,

Read Full Article