Mënyra natyrale për të eliminuar aromën e pakëndshme të këmbëve

Mënyra natyrale për të eliminuar aromën e pakëndshme të këmbëve

Era e keqe e këmbëve mund të vijë si pasojë e çorapeve apo këpucëve të papërshtatshme. Ky është një problem që prek shumicën e njerëzve, sidomos ata që mbajnë të veshura këpucët gjatë gjithë ditës. Ja disa mënyra të thjeshta

Lexo tërë artikullin
Vërehen mungesë e barnave

Vërehen mungesë e barnave

Sipas raportit të Fondit për Sigurim Shëndetësor, ka rritje të numrit të ilaçeve që jepen me reçetë. Drejtori i fondit, Orhan Ramadani gjatë vitit të kaluar ka pasur rritje të dhënies së ilaçeve, edhe ate për 9 për qind në

Lexo tërë artikullin
“Shëndeti publik rrezikohet nga pornografia”

“Shëndeti publik rrezikohet nga pornografia”

Jutah bëhet shteti i parë amerikan që shpall pornografinë një rrezik të shëndetit publik, në një lëvzije që guvernatori i këtij shteti thotë se do të mbrojë familjet dhe të rinjtë. Ligji nuk ndalon pornografinë në këtë shtet kryesisht mormon,

Lexo tërë artikullin
Dita (ndërkombëtare) e hashashit

Dita (ndërkombëtare) e hashashit

Për të gjithë fansat e barit, 4/20 është një numër domethënës, ose më saktë është “dita e hashashit”. Por çfarë është 4/20? Pse festohet nga përdoruesit e hashashit dhe ç’lidhje ka ky numër me barin? Së pari, 4/20 i referohet

Lexo tërë artikullin
Ja çfarë ju ndodh nëse hani banane me pika të zeza

Ja çfarë ju ndodh nëse hani banane me pika të zeza

Të gjithë i duan bananet. Madje, njerëz të ndryshëm presin derisa lëkura e tyre të bëhet pak e zezë, para se t’i hanë. A e dini pse? Nëse ju pëlqejnë bananet, atëherë duhet të jeni me të vërtetë të kujdesshëm

Lexo tërë artikullin
Ja çfarë ndodh nëse pini kanabis çdo ditë

Ja çfarë ndodh nëse pini kanabis çdo ditë

Një hulumtim i ri i publikuar në gazetën ‘JAMA Internal Medicine’ konfirmon atë çfarë është spekuluar për një kohë të gjatë: Nëse konsumoni shumë kanabis, mund të dëmtoni kujtesën afat-shkurtër. Profesori Reto Auer nga Universiteti i Luasanne, udhëhoqi një ekip

Lexo tërë artikullin
Pse duhet të flemë pa mbathje?

Pse duhet të flemë pa mbathje?

Numri i studimeve që këshillojnë që të flihet pa rroba natën për të mbrojtur shëndetin, sa vjen e shtohet. Ekspertët thonë se fjetja me të brendshme mund të shkaktojë irritime të mëdha të lëkurës dhe më të rrezikuarit janë meshkujt,

Lexo tërë artikullin
14 arsye se përse jeni të lodhur gjatë ditës

14 arsye se përse jeni të lodhur gjatë ditës

Mungesa e gjumit nuk është e vetmja arsye nëse ne jemi të lodhur gjatë ditës. Janë disa arsye të tjera të vogla, të cilat i bëjmë ose jo, ato që më shumë na shkaktojnë lodhjen. Më poshtë janë të renditura

Lexo tërë artikullin
POZICIONI I NENES KUR USHQEM FEMIJEN ME GJI

POZICIONI I NENES KUR USHQEM FEMIJEN ME GJI

Prof. Selaudin Bekteshi Ne ditet e para te lehonise nena e ushqen me gji femijen ne pozicionin shtrire, anash. Kur femijen e ushqen majtas, ajo kthehet plotesisht nga ky krah. Femija qendron ne shtat nga e majta e nenes. Edhe

Lexo tërë artikullin
SI I JEPEN LENGJET FEMIJES SE PORSALINDUR

SI I JEPEN LENGJET FEMIJES SE PORSALINDUR

Prof. Selaudin Bekteshi Lengjet, femijes se porsalindur, i jepen me luge te vogel te sterilizuar ne uje te valuar. Lengjet jepen me shume kujdes per te mos i shkaktuar femijes zenie fryme dhe kjo ndodh kur lengjet kalojne ne rruget

Lexo tërë artikullin

REKLAMA

PARTNER