Musa: Nuk ka rritje të numrit të të prekurve nga fruthi

Musa: Nuk ka rritje të numrit të të prekurve nga fruthi

Nuk ka tendencë të rritjes së numrit të prekurve nga fruthi, ndërsa mbetet në fuqi ndalesa për pranim të fëmijëve të pavaksinuar në çerdhe që të pengohet përhapja e mëtejmë e sëmundjes, ka thënë zëvendës ministri i Shëndetësisë Asim Musa

Lexo tërë artikullin
Goditjet në tru, si ti dalloni ato nëpërmjet këtyre simptomave

Goditjet në tru, si ti dalloni ato nëpërmjet këtyre simptomave

Ka mënyra efektive për të parandaluar shfaqjen e një goditjeje. Në veçanti, i kushtoni vëmendje disa simptomave specifike që mund ta parashikojnë atë. Goditja është një sëmundje e trurit që ndikon kur truri nuk arrin të furnizohen mjaftueshëm me gjak

Lexo tërë artikullin
Zbulohet antitrupi që shëron kancerin e gjirit?

Zbulohet antitrupi që shëron kancerin e gjirit?

Një medikament qetësues ka potencialin për të ndryshuar mënyrën se si gratë trajtohen për kancerin e gjirit.  Ekspertët thonë se Scituzumab është një antitrup që zeron qelizat e kancerit. Meqenëse ajo synon drejtpërsëdrejti tumoret duke shmangur qelizat e shëndetshme, efektet anësore mbahen në minimum. Në një studim

Lexo tërë artikullin
Vaji i peshkut lufton depresionin dhe sëmundjet e zemrës

Vaji i peshkut lufton depresionin dhe sëmundjet e zemrës

Vaji i peshkut, i cili shihet si ushqim i trurit nga ekspertët, është i rëndësishëm për shëndetin e njeriut. Një minimum prej 2.2 gram në ditë nga vaji i peshkut, rekomandohet të konsumohet, pasi shërben si mburojë mbrojtëse në trup,

Lexo tërë artikullin
Udhëzimi mjekësor “Urgjent 24” nën llupë

Udhëzimi mjekësor “Urgjent 24” nën llupë

Nga vendosja e dy udhëzimeve të reja “Urgjent 24” dhe “Udhëzim pa termin” më 23 shkurt në suaza të versionin të ri të Sistemit nacional për evidenca elektronike në shëndetësi “Termini Im” është konstatuar se ka raste ku ekziston dyshimi

Lexo tërë artikullin
Themelohet Shoqata e Mjekëve Shqiptarë në Gjermani

Themelohet Shoqata e Mjekëve Shqiptarë në Gjermani

Mjekët shqiptarë që tashmë punojnë dhe veprojnë nëpër spitalet anembanë Gjermanisë, së fundi kanë themeluar Shoqatën e Mjekëve Shqiptarë në Gjermani. Sipas nënkryetarit të kësaj shoqate, Ardian Mustafai, ideja ka qenë që të gjithë mjekët të grumbullohen në një shoqatë

Lexo tërë artikullin
Fushatat anti-vaksinë rrezikojnë jetën e njerëzve

Fushatat anti-vaksinë rrezikojnë jetën e njerëzve

Shfaqja e epidemisë së fruthit në vend, ka shqetësuar autoritetet shëndetësore.  Ministria e Shëndetësisë dhe UNICEF në Maqedoni po gjejnë rrugëdalje, për të dal nga ngërçi i krijuar dhe kundërshtojnë fushatat kundër vaksinave, që në instancë të fundit dëmtojnë shëndetin

Lexo tërë artikullin
Insulina e rëndësishme për trurin

Insulina e rëndësishme për trurin

Rezultatet e hulumtimit të kryer në Izrael lidhen me reduktimin e ndjeshmërisë ndaj insulinës duke përshpejtuar humbjen e kujtesës dhe aftësitë e tjera njohëse te njerëzit e moshuar. Shkencëtarët në Universitetin e Tel Avivit vërejnë se efekti i rezistencës së

Lexo tërë artikullin
Gjumi i mjaftueshëm zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Gjumi i mjaftueshëm zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare

Një studim i kryer në Shtetet e Bashkuara ka gjetur se personat me orar të rregullt të gjumit janë më pak të rrezikuar nga sëmundjet kardiovaskulare. Kjo për shkak se hormoni hipokretinë që ka të bëjë me gjumin, gjithashtu kontrollon

Lexo tërë artikullin
Gripi dhe të ftohurit gjatë shtatzënisë

Gripi dhe të ftohurit gjatë shtatzënisë

Gjatë shtatzënisë organizmi juaj pëson ndryshime me qëllim që të mos rrezikohet mirëqenia e bebes suaj. Për këtë arsye ju jeni shumë më e ndjeshme ndaj të ftohurit dhe gripit krahasuar me periudhën para shtatzënisë. Mënyra se si të mbroheni

Lexo tërë artikullin

REKLAMA