Sulmet më të rrezikshme në zemër rezultojnë të jenë ato në heshtje

Sulmet më të rrezikshme në zemër rezultojnë të jenë ato në heshtje

Një studim i ri amerikan ka treguar se thuajse gjysma e sulmeve në zemër, ndodhin “në heshtje”. Ashtu siç sugjeron emri, një sulm i heshtur në zemër është ai që fillimisht mund të kalojë pa u vënë re, pasi simptomat

Lexo tërë artikullin
30 minuta ushtrime në mëngjes stabilizojnë tensionin e gjakut

30 minuta ushtrime në mëngjes stabilizojnë tensionin e gjakut

Tridhjetë minuta ushtrime në mëngjes kanë efektin e njëjtë me ilaçet për uljen e presionit të gjakut – dhe mbajtjen e tij të reduktuar për pjesën tjetër të ditës. Shkencëtarët në Australi zbuluan se një stërvitje e shkurtër – në

Lexo tërë artikullin
Sistemi shëndetësor ende shkel të drejtat e personave me aftësi të kufizuara

Sistemi shëndetësor ende shkel të drejtat e personave me aftësi të kufizuara

Personat me aftësi të kufizuara përballen me një sërë diskriminimesh dhe shkeljesh të të drejtave të njeriut në sistemin shëndetësor. Prandaj mjekët e familjes dhe personeli mjekësor do të trajnohen për të fituar shkathtësi dhe njohuri shtesë që do të

Lexo tërë artikullin
Në spitalin e Strugës me javë të tëra nuk kryhen me operacione

Në spitalin e Strugës me javë të tëra nuk kryhen me operacione

Më shumë se tre javë pjesa operative e departamentit kirurgjik në spitalin e Strugës nuk funksionon për shkak të një defekti në pajisjen anestezike, respektivisht stacioni i gazit. Për shkak të kësaj gjendje, është e pamundur të kryhen ndërhyrje kirurgjikale.

Lexo tërë artikullin
Nëse keni këtë simptomë rrezikoheni nga sulmi në zemër

Nëse keni këtë simptomë rrezikoheni nga sulmi në zemër

Sulmet në zemër janë në urgjencë serioze mjekësore që kërkojnë trajtim të menjëhershëm. Sëmundja, e njohur edhe si infarkti miokardial, shkaktohet nga mungesa e furnizimit të zemrës me gjak. Mungesa e gjakut mund të dëmtojë zemrën dhe madje edhe me

Lexo tërë artikullin
Veset që shkaktojnë dëmtimin e veshkave

Veset që shkaktojnë dëmtimin e veshkave

Veshkat luajnë një rol thelbësor në shëndetin e trupit tonë dhe mirëmbajtja e tyre është shumë e rëndësishme. Nëse nuk e dinit, shumë gjëra nga rutina jonë e përditshme padashur, mund t’i dëmtojnë ato duke ndikuar kështu në keqfunksionimin e

Lexo tërë artikullin
Si ta dini nëse vuani ose jo nga cistet në vezore

Si ta dini nëse vuani ose jo nga cistet në vezore

Cistet në vezore shpesh herë i paralelizojmë me aknet e fytyrës, por në sistemin riprodhues. Shumica beninj, shpesh të dhimbshme dhe të mërzitshme si dreqi. Në shumë raste, vajzat dhe gratë as nuk e dinë që vuajnë prej tyre derisa

Lexo tërë artikullin
Maqedoni, 65 raste të reja me fruth gjatë javës së kaluar

Maqedoni, 65 raste të reja me fruth gjatë javës së kaluar

65 raste të reja të të prekurve me fruth janë regjistruar gjatë javës së kaluar, tregon raporti javor i Institutit të Shëndetit Publik. 54 prej rasteve janë regjistruar në Shkup, ndërkaq 8 raste janë nga Tetova, 4 nga Gostivari dhe

Lexo tërë artikullin
“Termini Im”, vendosen dy udhëzime të reja “Urgjent 24” dhe “Udhëzim pa termin”

“Termini Im”, vendosen dy udhëzime të reja “Urgjent 24” dhe “Udhëzim pa termin”

Ministria e Shëndetësisë kumtoi se me Drejtorinë për Shëndet Elektronik vendosin risi në sistemin nacional Termini Im, me qëllim të përmirësimit të evidentimit shëndetësor dhe thjeshtësimit të punës së punonjësve shëndetësor, por para se gjithash për shkak të optimizimit të

Lexo tërë artikullin
Zverdhja e syve, shenjë e kancerit të mushkërive

Zverdhja e syve, shenjë e kancerit të mushkërive

Kanceri në mushkëri është ndër llojet më serioze të kancerit, pasi që zakonisht zbulohet vetëm pasi të jetë shpërndarë në organe tjera të trupit. Ndonëse ka shumë simptoma që tregojnë se mund ta keni këtë sëmundje, një prej tyre mund

Lexo tërë artikullin

REKLAMA