Back to homepage

TEKNOLOGJI

Reagime të shumta për blerjen e rrjetit social Twitter nga Elon Musk

Reagime të shumta për blerjen e rrjetit social Twitter nga Elon Musk

Elon Musk arriti një marrëveshje për ta blerë Twitterin për rreth 44 miliardë dollarë. Shefi ekzekutiv i kompanisë “Tesla”, i cili është gjithashtu personi më i pasur në botë, ka theksuar më parë se dëshiron të blejë këtë rrjet social

Read Full Article
Rrjetet sociale ndër objektivat e ligjit të BE-së për dezinformim

Rrjetet sociale ndër objektivat e ligjit të BE-së për dezinformim

Njësia e alfabetit Google, Meta dhe platforma të tjera të mëdha në internet do të duhet të bëjnë më shumë për të trajtuar përmbajtjen e paligjshme ose do të rrezikojnë gjoba të mëdha sipas rregullave të reja të internetit për

Read Full Article
Elon Musk blen Twitter-in, ja për sa miliardë dollarë

Elon Musk blen Twitter-in, ja për sa miliardë dollarë

Bordi i Twitter ka rënë dakord për të pranuar një ofertë për blerje prej 44 miliardë dollarësh nga miliarderi Elon Musk. Musk, i cili bëri ofertën shokuese më pak se dy javë më parë, ka pohuar se ai është personi

Read Full Article
Superkompjuteri më i fuqishëm në Evropë arrin në Barcelonë

Superkompjuteri më i fuqishëm në Evropë arrin në Barcelonë

Barcelona me superkompjuterin e ri Mare Nostrum 5, instalimi i të cilit pritet të përfundojë në fund të këtij viti, do të rikthehet si lider në hartën evropiane të superkompjuterëve. Mare Nostrum 5 do të jetë 15 deri në 20

Read Full Article
Studiuesit bëjnë zbulimin e radhës: Ja se si do të bëhet i mundur menaxhimi i kancerit

Studiuesit bëjnë zbulimin e radhës: Ja se si do të bëhet i mundur menaxhimi i kancerit

Studiuesit për herë të parë kanë arritur të zbulojnë modelet të quajtura, nënshkrime mutacionale në ADN-në e kancerit. Ky zbulim iu mundëson mjekëve të shikojnë tumorin e secilit pacient dhe ta përshtatin atë me trajtime dhe medikamente specifike. Autorja kryesore

Read Full Article