Back to homepage

TEKNOLOGJI

Instagram vjen me ndryshim të madh tek Reels

Instagram vjen me ndryshim të madh tek Reels

Rrjeti social Instagram ka bërë të mundur që të gjithë përdoruesit të shkarkojnë Reelsat të postuara në profilet publike. Kreu i Instagramit, Adam Mosseri, e ka zbuluar këtë informacion përmes kanalit të tij të transmetimit dhe ka konfirmuar se të

Read Full Article
Pjesa më e madhe e përdoruesve të iPhone nuk e dinë se kanë këto 3 aplikacione

Pjesa më e madhe e përdoruesve të iPhone nuk e dinë se kanë këto 3 aplikacione

iPhone ka një grup aplikacionesh të fshehura të instaluara si parazgjedhje, shumica e të cilave funksionojnë prapa skenave. Megjithatë, ka disa aplikacione sekrete që tani mund t’i përdorni, të cilat me siguri do t’ju ndihmojnë! Shikoni cilat janë këto karakteristika:

Read Full Article
Dronët me defibrilatorë shpëtojnë jetë

Dronët me defibrilatorë shpëtojnë jetë

Në shumicën e rasteve kur një pacient përjeton një arrest kardiak, një defibrilator i dorëzuar nga droni përdoret për të parandaluar përkeqësimin e mëtejshëm ose vdekjen. “Përdorimi i defibrilatorëve është faktori më i rëndësishëm për të shpëtuar jetë. Ne kemi përdorur

Read Full Article
“Zbulimi që kërcënon njerëzimin”: Një letër paralajmëruese është dërguar një ditë para shkarkimit të “mjeshtrit të inteligjencës artificiale”

“Zbulimi që kërcënon njerëzimin”: Një letër paralajmëruese është dërguar një ditë para shkarkimit të “mjeshtrit të inteligjencës artificiale”

Një ditë përpara se Sam Altman, bashkëthemeluesi dhe CEO i OpenAI, të pushohej nga kompania, lideri në segmentin e inteligjencës artificiale bëri një zbulim revolucionar që mund të “kërcënojë njerëzimin”. Tani mësojmë se OpenAI ka bërë një përparim në fushën

Read Full Article
NASA përdori një lazer për të dërguar një mesazh nga hapësira e thellë

NASA përdori një lazer për të dërguar një mesazh nga hapësira e thellë

Më 14 nëntor, NASA mori një sinjal lazer të dërguar nga një instrument i nisur në anijen kozmike Psyche, e cila aktualisht ndodhet 10 milionë milje nga Toka dhe po udhëton drejt një asteroidi misterioz metalik. Anija kozmike është larg planetit

Read Full Article