Në UT u promovua libri “Parimology” i autorit Lulzim Selimi

Në UT u promovua libri “Parimology” i autorit Lulzim Selimi

Në ambientet e Fakultetit Filologjik të Universitetit të Tetovës u promovua libri „Parimology“ i autorit Lulzim Selimi, student i vitit të katërt në Programin studimor Gjuhë dhe Letërsi Shqipe. Në promovimin e këtij libri të pranishëm ishin rektori i Universitetit

Lexo tërë artikullin
KV “Universiteti i Tetovës” fitues i vendit të dytë të Kupës së volejbollit të Maqedonisë së Veriut

KV “Universiteti i Tetovës” fitues i vendit të dytë të Kupës së volejbollit të Maqedonisë së Veriut

Klubi i volejbollit për meshkuj “Universiteti i Tetovës”, në kuadër të Kupës së volejbollit të Maqedonisë së Veriut është shpall fitues i vendit të dytë, pasi që në finale u mund nga KV “Strumica” me rezultat të përgjithshëm 3 –

Lexo tërë artikullin
Në UT u prezantuan mundësitë e shkëmbimit për mobilitetin e studentëve dhe stafit akademik në kuadër të programit ndërkombëtar CEEPUS

Në UT u prezantuan mundësitë e shkëmbimit për mobilitetin e studentëve dhe stafit akademik në kuadër të programit ndërkombëtar CEEPUS

Koordinatori i rrjetit të HR-1005, i Sistemit Arsimor në EvropënQendrore, Prof. Dr. Vjekoslav Galzina nga Universiteti “Josip JurajStrossmayer” i  Osijekut, sot, para studentëve të Fakultetit Filozofik të Universitetit të Tetovës, i prezantoi mundësitë që i ofron ky rrjet për mobilitetin

Lexo tërë artikullin
Qendra për Këshillime dhe Psikoterapi Cortex realizoi një punëtori me studentët e UT-së

Qendra për Këshillime dhe Psikoterapi Cortex realizoi një punëtori me studentët e UT-së

Në Universitetin e Tetovës, sot, Qendra për Këshillime dhe Psikoterapi Cortex, realizoi një punëtori me absolventët e Programit studimor të Psikologjisë së Fakultetit Filozofik. Qëllimi i mbajtjes sëkësaj punëtorie ishte njoftimi i studentëve me ecurinë e njëpunëtorie të “Geshtalt Terapi”.

Lexo tërë artikullin
Studentët e UT-së realizuan ekspeditë studimore në treva të ndryshme shqiptare

Studentët e UT-së realizuan ekspeditë studimore në treva të ndryshme shqiptare

Prej 2 – 4 maj 2019, studentët e Programi studimor të Gjeografisë nga Fakulteti i Shkencave Matematike – Natyrore të Universitetit të Tetovës, e realizuan me sukses ekspeditën shkencore në treva të ndryshme shqiptare. Gjatë kësaj ekspedite, studentët e vizituan

Lexo tërë artikullin
Universiteti i Tetovës e përkujtoi Akademik Fehmi Aganin

Universiteti i Tetovës e përkujtoi Akademik Fehmi Aganin

Katedra e Sociologjisë e Universitetit të Tetovës, përmes një organizimi nga Klubi i sociologëve “Fehmi Agani”, iu bashkua sot shënimit të 20 vjetorit të vdekjes së profesorit të shquar të sociologjisë, Prof. Dr. Fehmi Agani. Sot mbushen dy dekada nga

Lexo tërë artikullin
Edhe UNT shënoi Ditën e lirisë së shprehjes

Edhe UNT shënoi Ditën e lirisë së shprehjes

Programi studimor Media dhe Komunikim Ndërkulturor pranë Fakultetit të Shkencave Sociale të Universitetit “Nënë Tereza” në Shkup, nën drejtim të udhëheqësit të këtij programi Prof. Dr. Agron Kurtishi, organizoi sot Panel diskutimi, përmes të cilit shënoi 3 Majin – Ditën

Lexo tërë artikullin
UT hap dyert për maturantët, rikthehen degët e disperzuara në dy qytete

UT hap dyert për maturantët, rikthehen degët e disperzuara në dy qytete

Universiteti i Tetovës hapi dyert për mbi 1000 maturantë të shkollave të mesme të vendit dhe të rajonit në kuadër të ditëve të hapura. Ata janë njoftuar nga afër me 50 programet studimore në kuadër të 13 fakulteteve të UT-së.

Lexo tërë artikullin
Në Universitetin e Tetovës u mbajt edicioni i pestë i manifestimit tradicional “Mbrëmja e maqedonistikës”

Në Universitetin e Tetovës u mbajt edicioni i pestë i manifestimit tradicional “Mbrëmja e maqedonistikës”

Më 23 prill 2019 (e martë), në amfiteatrin e Universitetit të Tetovës, për të pestën herë me radhë u mbajt manifestimi tradicional “Mbrëmja e maqedonistikës”, në organizim të studentëve dhe disa profesorëve të Programit studimor të Gjuhës dhe letërsisë maqedonase.

Lexo tërë artikullin
Studentët e Edukimit special dhe rehabilitimit e përmbyllën më sukses vizitën e tyre studimore në Turqi

Studentët e Edukimit special dhe rehabilitimit e përmbyllën më sukses vizitën e tyre studimore në Turqi

Qytetin e Turqisë, Stambollin, përkatësisht Komunën e Yskydarit, prej 18 deri 20 prill 2019, e vizituan absolventët e programit studimor të Edukimit special dhe rehabilitimit të Fakultetit Pedagogjik të UT-së. Profesorët e këtij programi studimor theksojnë se duke i njohur

Lexo tërë artikullin