Back to homepage

Analizë

Halil Selimi i Luginës ishte bashkë me Bilall Kasamin, por nuk e njihka atë?!

Halil Selimi i Luginës ishte bashkë me Bilall Kasamin, por nuk e njihka atë?! Updated

Një i tretë është përfshi në debatin për Lëvizjen Popullore të Kosovës – LPK, organizatë që krijoi Ushtritë Çlrimitare në Kosovë, Maqedoninë e Veriut dhe Luginë të Preshevës, e që solli liri në këto troje etnike shqiptare. Fjala është për

Read Full Article
Media online, përgjegjësia që (nuk) ekziston!

Media online, përgjegjësia që (nuk) ekziston!

Shkruan: Driton ZENKU Gati 72% për qind e shfrytëzuesve të internetit në Maqedoninë e Veriut lexojnë lajme onlajn, tregon hulumtimi i Eurostatit. Situata në Maqedoninë e Veriut, është lartë poshtë e afërt me shtetet e tjera të rajonit. Në Greqi

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e pestë – fund) Updated

Shqiptarët duhet ta kenë Akademinë e tyre Shkruan: Driton ZENKU Në një vend ku ndërthuret gënjeshtra dhe pseudoshkenca, nuk ka vend edhe për faktet dhe shkencë të mirëfilltë. As që mund të jenë në kohezion dhe në një tavolinë gjuha

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e katërt) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Edhe 32 vite më pas, Akademia e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë së Veriut, ende  ka recidive nga sistemi i kaluar monist, e që vështirë tejkalojnë amzën e të mbeturit në shërbim të politikës ditore. Po cili

Read Full Article
Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e tretë)

Diskriminimi i shqiptarëve në ASHAM ka traditë 55 vjeçare (Pjesa e tretë) Updated

Shkruan: Driton ZENKU Akademia e Shkencave dhe e Arteve të Maqedonisë duhet të jetë vetëm e maqedonasve dhe se shqiptarët duhet të themelojnë Akademinë e tretë përskaj Akademive në Shqipëri e Kosovë. Ky është qëndrimi i Katica Qullavkova, anëtare e

Read Full Article