Çfarë i mërzit më shumë evropianët?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Shkurt, 2024 20:09

Çfarë i mërzit më shumë evropianët?

Një tjetër hartë me korrektësi politike “të dyshimtë” është shfaqur në hapësirën argëtuese të internetit. Këtë herë tema është: Si të ofendojmë evropianët me një fjali?

Kështu, gjermanët konsiderohen “të vrazhdë dhe racistë”, austriakët “gjermanë më të çuditshëm”, spanjollët “me zë të lartë dhe të bezdisshëm”, dhe vetëm një flamur i bardhë vendoset për francezët duke aluduar për dorëzimin e tyre gjoja shumë të lehtë pas nazistëve gjermanë. okupimi në Luftën e Dytë Botërore. Rusisë i bëhet pyetja “Si është jeta nën diktaturën (Vladimir) Putin?”, dhe Bjellorusia cilësohet si “diktatura e fundit europiane”.

Irlandezët janë “britanikë me një kompleks superioriteti”, dhe për britanikët dhe për ukrainasit, interesant – autorët vendosën të mos thonë asgjë. ( E gjithë harta  – shfaqja ).

Edhe Elon Musk e komentoi njoftimin – ai mendon se “autorët nuk kanë bërë shumë gabime”, ndonëse sipas shumëkujt disa batuta janë në kufijtë e korrektësisë politike.

Për të provokuar maqedonasit, mjafton t’u thuash se janë “shpikur në vitin 1991” – viti i pavarësisë. Greqia do të ishte një “ekonomi e dështuar”, dhe Bullgaria “vendi më i varfër në BE”. Grekët janë të mërzitur edhe nga Dielli me 16 rreze të artë-verdhë në një fushë të kuqe…

Çekët nuk konsiderohen si “Evropa Lindore”, megjithëse disa i vendosin atje. Hungaria, nga ana tjetër, për të huajt cinikë, është “vendi më i korruptuar në BE”, dhe sllovakët do të ishin “çekët hungarezë”. Në mënyrë të ngjashme, kundërshtuesit do të thonë se norvegjezët “flasin një dialekt suedez”, estonezët supozohet se janë “finlandezët e Aliexpress”, kroatët do të ishin “serbë katolikë”, dhe boshnjakët – “serbët turq”.

Për serbët është fyese të thuhet se shkencëtari Nikola Tesla është kroato-amerikan.

Për turqit, kundërshtuesit do të thoshin se “ata nuk janë evropianë”, dhe se rumunët janë romë (Rumania është shënuar edhe me flamurin kombëtar rom). 

Zvicra thuhet se “nuk e ka rikuperuar kurrë arin e hebrenjve” (të marrë në Luftën e Dytë Botërore), dhe Portugalia “është ari i Brazilit” nga tranzicioni nga Mesjeta në kohët moderne.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 5 Shkurt, 2024 20:09

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare