Çfarë skenarësh janë në lojë për ditën e nesërme?

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 21:48

Çfarë skenarësh janë në lojë për ditën e nesërme?

Mbijetesa e qeverisë aktuale, një qeveri e re e udhëhequr nga opozita ose ajo e përkohshme që çon në zgjedhje.

Nesër, sipas ekspertëve, do të vizatohen konturet e situatës politike. Sipas profesor Lubomir Frçkovskit, nëse kërkesa për besim nga fronti opozitar dështon, mund të pritet që Zaev të aktivizojë dorëheqjen e tij nga posti i kryeministrit, e me këtë edhe dorëheqjen e gjithë Qeverisë për të ofruar një të re.

Qeveria jep sërish dorëheqje, po vijon e gjithë procedura për një kryeministër të ri dhe përbërje dhe votëbesimi për përbërjen e re. Atëherë do të jetë sërish sfidë për qeverinë të provojë veten dhe pastaj të vazhdojë një procedurë tjetër, qeveria bie ose jep dorëheqjen, ju keni një kryeministër dhe një përbërje të re dhe votëbesimi një vit e gjysmë deri në përfundim të mandatit.

Nëse qeveria aktuale nuk mbijeton, është e qartë se po hyn një episod i ri politik – emërimi i një kryeministri të emëruar i cili do të jetë në gjendje të plotësojë një shumicë të re prej të paktën 61 deputetësh.

Profesor Fërçkovski, nga ana tjetër, konsideron se fronti i opozitës, i cili kërkon mosbesimin e qeverisë, nuk do të kishte legjitimitet për të formuar qeverinë e re sepse zgjidhet nga shumica që fiton zgjedhjet parlamentare.

Disa ekspertë sugjerojnë se është e mundur formimi i një qeverie teknike, e cila do të çojë në zgjedhje të parakohshme parlamentare, por edhe në atë rast çështja është e hapur se kush do ta drejtojë qeverinë teknike. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 10 Nëntor, 2021 21:48

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare