Cilët janë punëtorët e kualifikuar për Gjermaninë

Desk
By Desk March 4, 2020 19:34

Cilët janë punëtorët e kualifikuar për Gjermaninë

Ligji i ri i migracionit të fuqisë punëtore të kualifikuar, i cili ka hyrë në fuqi më 1 mars, ka shumë rregulla dhe kushte. Por ai u jep përparësi të kualifikuarve.

Se kë konsideron Gjermania të kualifikuar, për këtë shini portalin e qeverisë gjermane: https://www.make-it-in-germany.com/de/ ose https://anabin.kmk.org

Për të tjerët mbetet në fuqi Rregullorja e Ballkanit Perëndimor, që do të thotë se për të punuar në Gjermani duhet një kontratë pune.(koha.mk)

Desk
By Desk March 4, 2020 19:34