CIPRAS, MICOTAKISIT: Tash që jeni në pushtet po e pranoni Marrëveshjen e Prespës!

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka July 21, 2019 17:07

CIPRAS, MICOTAKISIT: Tash që jeni në pushtet po e pranoni Marrëveshjen e Prespës!

Mitsotakis, jam i kënaqur që si kryeministër keni vendosur të mbani vijën kombëtare për një marrëveshje me përfitim kombëtar, një marrëveshje historike që përmirëson Maqedoninë tonë dhe rrit rolin e Greqisë jashtë vendit, tha kreu i “SYRIZA” dhe ish-kryeministri i Greqisë në në ditën e parë të debatit për votë besimin e qeverisë së re greke, njofton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Alexis Tsipras, në pjesën e fjalimit të tij, duke folur për politikën e jashtme, iu referua marrëveshjes së Prespës, përmendi qëndrimet e shprehura publikisht të Ministrit të Mbrojtjes dhe të Ministrit të Jashtëm të Jashtëm gjatë pjesëmarrjes së tyre në konferencën e “Ekonomist” dhe e pyeti Mitsotakis, se a është e mirë tani marrëveshja e Prespës.

“Mitsotakis, për një vit e gjysmë, ju dhe anëtarët tuaj keni qenë protagonistë në protestat e çështjes maqedonase. Ju pranuat radikalët që ishin në protestë dhe shumë herë dhanë ritmin e këtyre protestave. Shumë nga anëtarët tuaj na quanin tradhtarë. Disa nga deputetët e SYRIZA-s gjetën dhunues para shtëpive të tyre, me bomba, një ministër i jashtëm gjeti dhjetëra mesazhe kërcënuese plumbash dhe ju ishit lider në kritikat e një marrëveshjeje të pabesë. Tani është e mirë marrëveshja e Prespës? Kjo thuhet nga ministri i ri i mbrojtjes dhe Çështjeve Evropiane”, tha Tsipras.

Ish-kryeministri grek theksoi se më rëndësishme është ajo që Mitsotakis i tha Theresa May në një bisedë telefonike.

“Sipas një njoftimi të publikuar në Londër në bisedë tuaj telefonike me kryeministren britanike, doli një deklaratë në të cilën përshëndetet angazhimi juaj për të respektuar plotësisht marrëveshjet e bëra në marrëveshjen e Prespës edhe pse ju keni zgjedhur pjesën specifike të censuruar nga Agjencia e Lajmeve të Athinës, e cila është nën përgjegjësinë tuaj. E mohoni këtë? Pse e censuroni atë? Pse e keni fshehur atë? Është një lajm i rremë nga Downing Street ?, pyeti Tsipras.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka July 21, 2019 17:07