Covid 19, 15.000 punonjës në pushim të detyrueshëm në Maqedoni

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 2, 2020 22:07

Covid 19, 15.000 punonjës në pushim të detyrueshëm në Maqedoni

Në Lidhjen e Sindikatave të Maqedonisë periudhënn e kaluar janë drejtuar punëtorë në baza të ndryshme, kryesisht punonjës të ndërmarrjeve të huaja në zona.

LSM thotë se shumica e reagimeve të punëtorëve janë se ata dërgohen në pushim të detyruar, të përdorin pushimin vjetor të paguar dhe në pjesën më të madhe pa marrë zgjidhje të përshtatshme, dhe disa pasi kanë marr vendimet për pushim të detyruar të përkohshëm kanë kundërshtuar prej ku u janë anulluar edhe korntratat e punës. Kompanitë nga të cilat punëtorët i janë drejtuar LSM-së kanë më shumë se 15,000 të punësuar, përcjell FLAKA.

Ëhtë e dukshme që adresimet janë kryesisht nga punëtorë jo-sindikal, andaj bëjmë thirrje për nevojën e organizimit sindikal në këtë kohë, në mënyrë që të gjithë të ndihmojmë njëri-tjetrin në kohën e duhur. Federata e Sindikatave të Maqedonisë, në përputhje me kapacitetet e saj, siguron mbrojtje ligjore për të gjithë punëtorët që do t’i drejtohen LSM-së. Për më tepër, LSM thekson se ato janë pjesë e Këshillit Ekonomik dhe Social, ku ata diskutohen, dhe masat anti-krizë – dhe se ata presin që punëdhënësit të zbatojnë vazhdimisht masat fillimisht për të mbrojtur vendet e punës dhe për të siguruar sigurinë ekzistenciale të punëtorëve dhe familjeve të tyre. Dhe për të gjitha masat që nuk do të tregohen të përshtatshme, ne do të insistojmë në heqjen, ndryshimin e tyre dhe do të propozojmë masa dhe zgjidhje të reja të përshtatshme. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka April 2, 2020 22:07