Covid 19, Filipçe do t’i kërkojë qeverisë të vazhdojë rekomandimin deri më 13 Mars

Desk
By Desk March 5, 2020 21:04

Covid 19, Filipçe do t’i kërkojë qeverisë të vazhdojë rekomandimin deri më 13 Mars

Rritja e numrit të të prekurve nga koronavirusi në Evropë dhe rastet e reja të regjistruara në rajon, në Slloveni dhe Bosnjë dhe Hercegovinë, janë pjesë e arsyes që Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe njoftoi se do t’i kërkojë qeverisë të vazhdojë rekomandimin për të anulluar të gjitha tubimet publike, ngjarje kulturore dhe gara sportive. Rekomandimi do të jenë në fuqi deri më 13 Mars dhe qeveria duhet të vendosë për seancën e nesërme, përcjell FLAKA.

Ministria e shëndetësisë tha që rezultatet e testeve të dy shtetasve të huaj ishin negative. Nga dhoma e hotelit në qendër të Shkupit, ata do të transferohen në një klinikë infektive për trajtim, por jo në izolim. Ata shtuan se rezultatet e fundit në klinikën e izolimi te shkupianjaa janë negative, duke treguar se infektiviteti i saj është në rënie. I njëjti test do të përsëritet pas 48 orësh.

Qeveria dhe operatorët mobilë sot patën një takim ku u pajtuan që të gjithë shtetasit e huaj që mbërrijnë në Maqedoni t’u dërgohet automatikisht një mesazh me tekst me udhëzime për të ndjekur nëse kanë simptoma të koronavirusit.

Autoritetet italiane mbyllën shkollat ​​dhe universitetet deri në 15 mars, ku qytetarët e Maqedonisë punojnë dhe studiojnë. Ministri Filipçe tha se ai është në komunikim të vazhdueshëm me konsullin e Maqedonisë në Itali dhe po shqyrton mundësinë që shtetasit e Maqedonisë të kthehen përsëri në grup, të kenë një pasqyrë dhe kontroll më të mirë kur hyjnë në vend. FLAKA

Desk
By Desk March 5, 2020 21:04