Çulev: 350 qytetarë ndodhen në karantinë shtetëror

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 26, 2020 22:10

Çulev: 350 qytetarë ndodhen në karantinë shtetëror

Në përgjithësi, qytetarët respektojnë masën e kufizimit dhe tregojnë një ndërgjegje të lartë, megjithëse janë raportuar disa devijime, tha për Sitel Ministri i Brendshëm Naqe Çulev. Ai theksoi se për këto 5 ditë 300 qytetarë nuk e respektuan masën “orë policore” dhe ndaj tyre u morën sanksione të përshtatshme, përcjell FLAKA.

“Ministria e Brendshme zbaton këtë masë për të kufizuar lëvizjen e qytetarëve në dy mënyra: përmes pikave të kontrollit (ne kemi 156 postblloqe në të gjithë vendin) dhe ato janë në rrugët kryesore ku lëvizin automjetet, ndërsa në vendet e tjera është përmes patrullave të policisë së lëvizshme”, thotë Çulev.

Ai shtoi se në territorin e qytetit të Shkupit ndalimi është më pak i respektuar sidomos në Shuto Orizarë, ndërsa në territorin e shtetit pas Shkupit vjen rajoni i Strumicës.

“Si anëtarë të MPB-së ne gjithashtu sigurojmë karantina shtetërore. Për momentin ne sigurojmë 7 vende karantinë në territorin e shtetit, i cili strehon rreth 350 qytetarë nga Maqedoni që kanë mbërritur jashtë vendit nga vendi ynë dhe sipas vendimit të Qeverisë duhet të jenë të detyrueshme për karantinë shtetërore 14 ditë”, tha minist. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 26, 2020 22:10