Çulev: Situata me Kovid-19 do të përcaktojë kur do të ketë zgjedhje

Desk
By Desk April 28, 2020 21:50

Çulev: Situata me Kovid-19 do të përcaktojë kur do të ketë zgjedhje

Gjëja më e rëndësishme për momentin është shëndeti i qytetarëve. Ende ekziston një rrezik i lartë i përhapjes së kësaj të keqe, nga ky virus ngjitës me Covid-19. Dhe për momentin, të gjitha kapacitetet intelektuale dhe institucionale duhet të përqendrohen në daljen nga kjo krizë me Koved-19 sa më shpejt të jetë e mundur. Ndërsa kur duhet të ketë zgjedhje, shkalla e të infektuarve do të vendos, d.m.th. si do të merremi me situatën me Kovid-19. Kjo është thënë sonte nga Ministri i Brendshëm, Naqe Çulev, në në Tv 24, përcjell FLAKA.

“Për momentin, ajo që shohim unë dhe qeveria dhe çfarë vjen nga Komisioni për sëmundje infektive, ne ende nuk kemi dalë nga situata me Covid-19, kemi ende raste të infektuara, kemi akoma vdekje, për fat të keq, kemi akoma masa urgjente . Në këtë pikë, nuk duhet të ketë asnjë dyshim për mbajtjen e zgjedhjeve fare. Për më tepër, për shembull, ne si Ministri e Brendshme kemi bashkëpunim shumë të ngushtë me OSBE-në, d.m.th. me ODIHR në drejtim të organizimit të zgjedhjeve. Për momentin, as aeroportet nuk janë të hapura, dhe as nuk ka diçka të tillë, kështu që unë as nuk e di se si do të zhvilloheshin zgjedhjet në terma të drejtë dhe demokratik, pra me një monitorim të duhur ndërkombëtar ose të brendshëm”, tha Çulev.

Çulev kujtoi se kemi një ndalim të grupimit, në distancë fizike, aeroportet janë ende të mbyllura, dhe gjëja më e rëndësishme për qytetarët është shëndeti i tyre.

“Unë mendoj se politika duhet të përmbahet nga çdo qëllim që të harxhojë kohë dhe energji për asgjë, por çfarë do të thotë të merresh me efektivitet me koronavirusin”, tha Çulev.

Ministria e Brendshme, siç tha ai, pavarësisht se kur do të jenë zgjedhjet, do të përgjigjet sipas detyrave të marra.

Sipas Çulev, qytetarët në përgjithësi respektojnë orën policore, por ka përjashtime. Deri më tani, 1.499 kallëzime penale janë ngritur që nga 22 mars, kur filloi kufizimi i parë i lëvizjes. Në shumicën e rasteve, ata janë persona të rinj. FLAKA

Desk
By Desk April 28, 2020 21:50