Dallimi në paga: Paga mujore e programuesit sa katër paga në sektoret tjera

Desk
By Desk 21 Shkurt, 2020 22:04

Dallimi në paga: Paga mujore e programuesit sa katër paga në sektoret tjera

Të dhënat e publikuara dje nga Enti Shtetëror i Statistikave tregon rritje të pagave, por ekziston një hendek i madh nga profili në profil, përcjell FLAKA.

Paga mesatare mujore në vitin 2019 për punonjësit në sektorin e prodhimit të lëkurës dhe produkteve të lidhura prej lëkure ishte 14.833 denarë, ndërsa për programimin kompjuterik, këshillimin dhe aktivitetet përkatëse paga ishte 60.401 denarë. Më keq se ata në sektorin e lëkurës janë punonjës në aktivitete mbrojtëse dhe hetimore të cilët vitin e kaluar kanë fituar mesatarisht 13.980 denarë në muaj. FLAKA

Desk
By Desk 21 Shkurt, 2020 22:04