Danaillovski: Do të përballemi me varfërinë me masa më të rrepta

Desk
By Desk October 30, 2020 22:26

Danaillovski: Do të përballemi me varfërinë me masa më të rrepta

Epidemiologu Dragan Danaillovski në emisionin 360 gradë tha se kur merren masa për të mbrojtur nga përhapja e koronavirusit, duhet të vendoset një ekuilibër midis shëndetit dhe ndikimit ekonomik dhe social, përcjell FLAKA.

“Gjithmonë duhet të kihet parasysh se ato duhet të peshohen: përfitimet shëndetësore dhe çfarë do të thotë pasoja ekonomike dhe shoqërore. Për shembull: mund të ketë një karantinë të rreptë për një muaj dhe ne mund ta kapërcejmë atë, por atëherë do të përballemi me probleme masive shëndetësore për shkak të varfërisë. Shumë presion mund të bëjë më shumë dëm. Sigurisht, nëse ka një përshkallëzim të gjërave anormale, është e sigurt që Komisioni do të marrë masa më të rrepta. Por, me masa tepër të rrepta, ne do të përballemi me varfërinë”, thotë Danaillovski. FLAKA

Desk
By Desk October 30, 2020 22:26