Danillovski: Parlamenti duhet të miratojë masat kufizuese sa më shpejt të jetë e mundur

Desk
By Desk October 24, 2020 21:27

Danillovski: Parlamenti duhet të miratojë masat kufizuese sa më shpejt të jetë e mundur

Dragan Danillovski, një nga epidemiologët më të mirë në vend, u bëri thirrje deputetëve që ta bëjnë Parlamentin funksional sa më shpejt të jetë e mundur dhe të kalojnë ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, të cilat do të hyjnë në fuqi masat kufizuese të parashikuara në trajtimin e koronavirusit, përcjell FLAKA.

Ai shtoi se ora policore e mundëshme ose karantinë e ngjashme me atë të Pashkëve nuk do të kishte efektin e duhur, nëse masat më të rrepta të dërguara nga Qeveria në Parlament nuk do të praktikoheshin, por partitë politike nuk do të arrinin një marrëveshje për një kohë të gjatë.

“Kufizime të tilla mund të përsëriten vetëm herë pas here, kështu që unë duhet të apeloj që procedura parlamentare të përfundojë sa më shpejt të jetë e mundur në interes të të gjithë”, apeloi profesori i epidemiologjisë sot në një deklaratë për “Telma”. FLAKA

Desk
By Desk October 24, 2020 21:27