DAP: Pagesa e rimbursimit nga “Fundjava pa TVSH” pas rebalancit të buxhetit

Desk
By Desk October 26, 2020 21:29

DAP: Pagesa e rimbursimit nga “Fundjava pa TVSH” pas rebalancit të buxhetit

Drejtoria e të Ardhurave Publike thotë se Parlamenti së pari duhet të miratojë rishikimin e buxhetit për vitin 2020 dhe menjëherë pas kësaj llogaritë e qytetarëve do të paguhen rimbursimin e taksës nga “Fundjava pa TVSH”, përcjell FLAKA.

Rimbursimi i shumës së plotë të TVSH-së duhet të bëhet ligjërisht brenda 15 ditëve nga dita e faturave të skanuara, dhe ky projekt nga grupi i katërt i masave ekonomike u krye gjatë fundjavës së zgjatur nga 10 në 12 Tetor, DAP pritet të bëjë pagesën.

“Kjo është një masë nga pakoja e katërt dhe për këtë rebalanci i buxhetit duhet të votohet së pari në Parlament. Ne presim që kjo të ndodhë deri në fund të javës. Sapo të votohet në Parlament, ne mund ta bëjmë pagesën brenda një dite”, thonë nga DAP.

Qytetarët që janë përdorues të aplikacionit “TVSH-ja IME”, për faturat fiskale të lëshuara më 10, 11 dhe 12 tetor 2020, për qarkullimin e përgjithshëm deri në 30,000 denarë për person, realizuar nga produktet dhe shërbimet maqedonase, si dhe pajisjet kompjuterike duhet të kthehen të plota shumën e TVSH-së së llogaritur për këto produkte në llogaritë fiskale.

Sot është shpallur seanca plenare e paralajmëruar për rishikimin e buxhetit, e cila mund të zgjasë maksimumi pesë ditë, pra deri në fund të javës. Për projektin “Fundjava pa TVSH” fillimisht ishin caktuar 17 milion euro, por sipas asaj që u shpenzua, duhet të aguhen 1.1 milion euro, përkatësisht 66,853,929 denarë.

Për produktet dhe shërbimet e blera maqedonase dhe pajisjet kompjuterike më 10, 11 dhe 12 tetor, gjithsej 204,088 qytetarë që skanuan arritën një qarkullim prej 558,176. 715 denarë.

Kryeministri Zoran Zaev për kthimin e mjeteve për projektin “Fundjava pa TVSH” tha se një shumë shumë më e vogël se sa ishte planifikuar do të kthehet në llogaritë e qytetarëve, sepse në mes të kësaj krize, siç thotë ai, qytetarët kursejnë para.

“Është varfëri, paratë kursehen, çdokush dëshiron të blejë vetëm atë që i duhet”, tha Zaev, duke iu përgjigjur gazetarëve pasi shifrat u publikuan dhe interesimi nga ana e qytetarëve për masën në fjalë ishte shumë e vogël. FLAKA

Desk
By Desk October 26, 2020 21:29