Dashtevski: Përgatitjet për zgjedhjet po shkojnë në atë drejtim që ato të bëhen të drejta dhe demokratike

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Shkurt, 2024 21:48

Dashtevski: Përgatitjet për zgjedhjet po shkojnë në atë drejtim që ato të bëhen të drejta dhe demokratike

Kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski, në sonte në emisionin “Argument Plus” në Tv 24, theksoi se përgatitjet janë në drejtim që zgjedhjet të bëhen të drejta dhe demokratike sipas standardeve më të larta të OSBE/ODIHR-it, përcjell FLAKA.

Dashtevski theksoi se pret një fushatë paqësore dhe të ndershme. Fakti që janë gjashtë anëtarë nuk i pengon që të organizohen në kohë për zgjedhje përkundër kompleksitetit të tyre sepse janë të dyfishtë. Ai theksoi se ka pasur interesim edhe nga të huajt pse vendi i shtatë në KSHZ, që i takon opozitës, ende nuk është plotësuar.

Gjurmët e gishtërinjve mbahen të mbrojtura dhe janë në gjendje të shkëlqyer në mënyrë që verifikimi biometrik i të dhënave të mund të vazhdojë pa probleme. Sistemi është shumë i mbrojtur nga IT, tha ai, dhe ai nuk pret një sulm hakeri si ai në 2020. Ai paralajmëroi edukim për mediat, pra gazetarët dhe qytetarët për të drejtën e votës. FLAKA

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 9 Shkurt, 2024 21:48

Marketing Politik - Çmimore

Presidenciale | Parlamentare