Data e negociatave, Timonie nuk krijon optimizëm

Data e negociatave, Timonie nuk krijon optimizëm

Marrja e një date për bisedimet e pranimit të Maqedonisë me Bashkimin Evropian është një proces afatgjatë që filloi pas konfliktit të vitit 2001 me nënshkrimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit, dhe vazhdoi me ftesën në 2004, tha Ambasadori Francez Christian Timonie në një intervistë për TV Alfa, përcjell FLAKA.

Ai besojmë se vendi është në rrugën e duhur, se janë arritur disa përparime, megjithatë vendi ynë nuk është në një situatë të ngjashme me atë në vendet e tjera, kështu që është normale që opinioni publik këtu të pyesë nëse janë përmbushur të gjitha kriteret, veçanërisht kriteret e Kopenhagës, janë plotësuar për të marrë një datë negociatash.

“Do të më thuash që KE ka prodhuar raporte pozitive disa herë radhazi si për këtë qeveri ashtu edhe me atë të mëparshme me një rekomandim për hapjen e negociatave, por më pas secili shtet anëtar, përfshirë Francën, duhet të shohë nëse i plotëson kriteret objektive të hyrjes në BE. Pra, nuk keni pse ta dramatizoni fare atë datë, historia juaj është e veçantë, qëllimi është i qartë, sepse ne ju duam në BE, por tani duhet të shohim cilat janë afatet më të mira dhe mënyra më e mirë për ta arritur atë, dhe ndoshta zgjidhja më e mirë teknike në mënyrë që të mos e gjeni veten në një rrugë të pafund vetëm me idenë e caktimit të një date, dhe pastaj do të shohim se çfarë bëjmë. Përkundrazi, ne e marrim këtë shumë seriozisht, duam që ju të jeni në rrugën e mirë dhe të fortë dhe kështu të negociojmë me vendet e tjera anëtare. Ne nuk jemi pronarë të BE-së edhe pse vota jonë ka një peshë të veçantë”, thotë Timonie. FLAKA

Redaksia Flaka
nga Redaksia Flaka 19 Shtator, 2019 21:39

© FLAKA.COM.MK - Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me kushtet e përdorimit.