Dekretet e qeverisë do të jenë në fuqi edhe brenda 30 ditëve të ardhshme

Desk
By Desk April 16, 2020 22:20

Dekretet e qeverisë do të jenë në fuqi edhe brenda 30 ditëve të ardhshme

Me vendimin e Presidentit Stevo Pendarovski për të shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në të gjithë territorin e vendit pas periudhës së gjendjes së jashtëzakonshme të shpallur më parë, të gjitha rregulloret me fuqi ligjore të miratuar më 18 mars mbeten në fuqi dhe në periudhën e mbuluar nga vendimi i ri për gjendjen e jashtëzakonshme, informohet nga Qeveria, përcjell FLAKA.

“Në këtë drejtim, të gjitha dekretet që rregullojnë lëvizjen e kufizuar të qytetarëve, trafikun rrugor dhe hekurudhor, të cilat i referohen regjimit të sapokrijuar në vendkalimet kufitare dhe aeroportet ndërkombëtare në vend, mbeten dekretet që rregullojnë masat paraprake për të mbrojtur kundër përhapjes së koronavirusit në hapësirat publike, në institucionet publike, në ndërtesat tregtare dhe në ndërtesat e operatorëve ekonomikë në të cilët nuk ndërpriten proceset teknologjike, rregulloret që përcaktojnë punën në sisteme të kujdesit shëndetësor, punëve të brendshme dhe Ushtrisë së Maqedonisë së Veriut, si dhe të gjitha rregulloreve të tjera që janë miratuar që i referohen të gjitha masave për të trajtuar pasojat e koronavirusit”, tha qeveria në një deklaratë.

Qeveria u bën apel qytetarëve dhe të gjitha institucioneve dhe personave juridikë të respektojnë dekretet e miratuara me forcë ligjore. FLAKA

Desk
By Desk April 16, 2020 22:20