Dell pushon nga puna më shumë se 6500 punonjës

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Shkurt, 2023 20:29

Dell pushon nga puna më shumë se 6500 punonjës

Dell planifikon të pushojë afërsisht 5% të fuqisë së saj punëtore. Këtë e bëri me dije vet kompania në një dosje rregullatore të hënën, në shembullin më të fundit të kompanive të teknologjisë që shkurtojnë kostot në një klimë të pasigurt ekonomike.

Dell ka rreth 133,000 punonjës. Në atë nivel, shkurtimi prej 5% përfaqëson më shumë se 6,500 punonjës. Gjigandi i informatikës përmendi mjedisin sfidues ekonomik global për shkurtimet. Në një letër drejtuar punonjësve, Jeff Clarke, nënkryetari i Dell, tha se hapat që kompania ka ndërmarrë tashmë, si kufizimet në udhëtimin e punonjësve dhe një pauzë në punësimin e jashtëm, janë të pamjaftueshme.

“Ajo që ne dimë është se kushtet e tregut vazhdojnë të gërryen me një të ardhme të pasigurt. Hapat që kemi ndërmarrë për të qëndruar përpara ndikimeve të rënies, që mundësoi disa tremujorë të fortë me radhë, nuk janë më të mjaftueshëm. Tani duhet të marrim vendime shtesë për t’u përgatitur për rrugën përpara,” u tha Clarke punonjësve.

Lëvizja vjen pasi pushimet nga puna vazhdojnë të përhapen në të gjithë industrinë e teknologjisë. Amazon, Microsoft, Google dhe të tjerët kanë njoftuar secila plane për të shkurtuar mijëra punëtorë ndërsa kompanitë përshtaten me ndryshimin e kërkesës pandemike dhe frikës së një recesioni të afërt.

Redaksia
Publikuar nga Redaksia 6 Shkurt, 2023 20:29