Dendias: Nuk e di nëse mund ta ndryshojmë politikën franceze, por do të përpiqemi

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 22 Nëntor, 2019 20:28

Dendias: Nuk e di nëse mund ta ndryshojmë politikën franceze, por do të përpiqemi

Nuk jam i sigurt se mund të ndikojmë politika franceze për të ndryshuar, por sigurisht që do të përpiqemi, brenda mundësive tona, të bëjmë më shumë sesa mundemi, tha Ministri i Jashtëm Grek, Nikos Dendias në një intervistë për radio grek “Real fm”, përcjell FLAKA.

Ministri i jashtëm grek, i cili po viziton Shkupin të Martën, rithekson se Greqia mbështet zgjerimin e BE, sepse “është në interesin e Evropës dhe Greqisë”.

“Se a mund të kemi sukses nuk mund ta them. Nuk jam i sigurt se mund ta sjellim politikën franceze të ndryshojë, por sigurisht që do të përpiqemi, Kryeministri po punon shumë në këtë drejtim. Jam takuar me Dimitrov një ditë më parë, do të shkoj në Shkup të Martën, dhe do të takohem me ministrin Hollandez javën tjetër në Athinë. Hollanda ishte një nga tre vendet që tha jo, ne planifikojmë të shkojmë në Kopenhagë, dhe do të takojmë përsëri francezët. Unë u takova me Le Bryan në takimin e NATO-s dje. Brenda aftësive tona, ne bëjmë më shumë sesa mundemi”, thotë Dendias.

Ministri i jashtëm grek pajtohet me komentin e gazetarit se është një mundësi historike për të “korrigjuar disa dobësi të Marrëveshjes së Prespës” dhe shpjegon se Greqia do të ketë një mundësi të tillë vetëm nëse caktohet një datë për fillimin e negociatave të pranimit.

Atëherë do të kemi mundësinë, përmes kapitujve që do të hapen për t’i shpjeguar, sepse nuk dua t’i bëj presion askujt, t’i shpjegoj sepse disa gjëra duhen korrigjuar, tha ministri i jashtëm grek në intervistë për radion greke. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka 22 Nëntor, 2019 20:28