Dënim me nga 2.000 euro për dy shkupjanë, nuk respektuan rregullat gjatë pandemisë

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 30, 2020 13:17

Dënim me nga 2.000 euro për dy shkupjanë, nuk respektuan rregullat gjatë pandemisë

Kundër dy personave, Prokuroria themelore publike Shkup sot parashtroi propozime për dënime për shkak të veprave të kryera penale – mosveprim sipas rregullave shëndetësore gjatë epidemisë, informojnë nga Prokuroria publike.

“I akuzuari i parë, më 18 mars, në vendkalimin kufitar Deve Bair, duke u kthyer nga Bullgaria, ka nënshkruar deklaratë se do të vetëizolohet në kohëzgjatje prej 14 ditëve në shtëpinë e tij në Krushopek. Por, nuk ka vepruar sipas rregullave dhe urdhrave të Qeverisë me të cilat caktohen masa për asgjësim apo parandalim të sëmundjes infektuese KOVID-19. Më 19 mars, gjatë kontrollit policor, 42-vjeçari i akuzuar nuk është hasur në shtëpinë e tij”, thonë nga Prokuroria penale.

Njëherit, nga atje informojnë se i akuzuari i dytë, ndërkaq, më 24 mars në orën 23:50 nuk e ka respektuar Vendimin pë ndalesë dhe regjim të posaçëm të lëvizjes në territorin e RMV-së, të sjellë me qëllim të parandalimit të koronavirusit.

“Me automjetin ‘Folksvagen golf’ ka lëvizur nëpër rrugën lokale nga Kondova drejt Sarajit. Gjatë tentimit për t’u kontrolluar nga ana e nëpunësve policorë, i akuzuari 29-vjeçar, nuk ka ndaluar dhe ka vazhduar të lëvizë”, sqarojnë nga Prokuroria.

Prokurori kompetent publik i ka propozuar Gjykatës themelore penale Shkup t’u shqiptojë dënime në të holla nga 100 gjoba ditore, me ç’rast vlera e një gjobe ditore të caktohet në 20 euro në kundërvlerë të denarit.

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka March 30, 2020 13:17