Departamenti i Shtetit noton një klimë të favorshme biznesi në Maqedoni, por ekziston një problem

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:38

Departamenti i Shtetit noton një klimë të favorshme biznesi në Maqedoni, por ekziston një problem

Maqedonia po krijon një klimë të favorshme biznesi, por rreziku është kriza nga korona, përcjell FLAKA.

Ky është vlerësimi i ekonomisë i dhënë nga Departamenti i Shtetit.

Aty thuhet se kuadri ligjor për të investuar në vend është kryesisht në përputhje me standardet ndërkombëtare dhe investitorët e huaj trajtohen njësoj si ata vendas.

“Vendi ka thjeshtuar kornizën rregullatore për investitorët e huaj që punojnë në TIDZ, të cilët përgjithësisht kanë përvoja pozitive dhe bashkëpunim të mirë me zyrtarë të qeverisë. Faktorë shtesë pozitivë për rritjen e investimeve të huaja direkte (SDSI) dhe rritjen ekonomike janë vendi që bashkohet me NATO, duke zgjidhur mosmarrëveshjen e emrit me Greqinë dhe duke filluar negociatat e anëtarësimit në BE”, tha raporti.

Por rregullimi i përgjithshëm mbetet kompleks dhe ndryshimet e shpeshta legjislative, së bashku me interpretimet e paqëndrueshme të rregullave, krijojnë një mjedis të paparashikueshëm biznesi të favorshëm për korrupsionin.

Departamenti i Shtetit vëren se Maqedonia e Veriut është tani një anëtare e NATO-s dhe është ftuar të fillojë bisedimet e pranimit në BE, të cilat do të rrisin rritjen e investimeve të huaja direkte dhe rritjen ekonomike.

Për Shqipërinë fqinje, janë vërejtur disa probleme dhe klima e investimeve vlerësohet si e pafavorshme. FLAKA

Redaksia Flaka
By Redaksia Flaka September 10, 2020 21:38