Derkovski: Do t’i fikim telefonat kur do të mbahen zgjedhjet

Redaksia
By Redaksia 1 Prill, 2019 20:23

Derkovski: Do t’i fikim telefonat kur do të mbahen zgjedhjet

Oliver Dekovski, kryetar i KSHZ-së, në emisionin “Vetëm e vërteta” në Kanal 5, tha se anëtarët e komisionit zgjedhor kishin rënë dakord në ditën e zgjedhjeve presidenciale dhe një ditë më pas t’i fikin telefonat e tyre, përcjell FLAKA.

Ky vendim joformal është bërë për shkak të parimeve profesionale të mësuara nga përvojat me zgjedhjet e mëparshme në Maqedoni.

“Ne kemi vendosur që kjo të parandalojë çdo parregullsi. Ne e dimë se më herët janë paraqitur nga gjithandej te individë dhe ka pasur ankesa me sugjerime për shkelje të së drejtës për të votuar. Kështu, ne ramë dakord të lëmë telefonat celularë dhe kur të jenë zgjedhjet do të lënë telefonat celularë në mënyrë që të mos lejojnë presione dhe ndikime”, tha Derkovski.

Komisioni duhet të lihet vetëm për të bërë punën e tij dhe të punojë në mënyrë institucionale, jo me thirrje telefonike, tha ai.

Megjithatë, Derkovski tha se do të duhet të paraqitet kur duhet të japë përgjigje profesionale, e jo ti thonë se çfarë duhet të bëj.

Një vendim i tillë nga KSHZ vjen pas vendimeve të rastit të PSP-së të njohur si “Titanik 2” në të cilin ish-anëtar i KSHZ-së kanë marrë dënim me burg në vendimin e shkallës së parë për shkak të rivendosjes së zgjedhjeve vendore të vitit 2013 në Strumicë.

Ai tha se Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve bëri një simulim dhe llogariti se për një votim duhet 90 sekonda dhe gjithçka që do të ishte më shkurtë do të ishte e dyshimtë.

Këtë Derkovski e tha pasi zbuloi se një prokuror publik është paraqitur në KSHZ për të pyetur se sa kohë zgjati për të votuar në një qendër votimi pasi opozita u ankua se gjatë referendumit të vitit të kaluar ka pasur vende ku fletët e votimit ishin të mbushura vetëm për disa sekonda. FLAKA

Redaksia
By Redaksia 1 Prill, 2019 20:23